Câteva picături la un pahar de apă și vor germina chiar și semințele vechi!

Astăzi, veți afla în ce să înmuiați semințele, pentru ca ele să germineze rapid. Vor încolți fără probleme chiar și semințele vechi sau cele care germinează foarte greu. Ingredientul este destul de simplu și accesibil tuturor. Probabil nici nu va fi nevoie să mergeți să-l cumpărați, deoarece cu siguranță îl aveți deja în trusa medicală. Vorbim despre peroxidul de hidrogen de 3%. 

Avantajul soluției constă în faptul că nu doar ajută la trezirea rapidă a semințelor, dar le și dezinfectează. Însă, e nevoie să folosiți proporțiile corecte, pe care le aflați mai jos. Semințele dumneavoastră nu vor păți nimic, înafara de faptul că vor germina foarte repede. 

Beneficiile peroxidului de hidrogen sunt: 

-dezinfecția materialului săditor: o bună parte a microorganismelor, pe care noi nu le vedem, mor pe semințe. Și anume cele patogene, care, pot provoca boala plantelor; 

-are loc activarea proceselor vitale: în semințe are loc creșterea, se intensifică metabolismul și are loc saturarea cu microelemente utile, în timp ce o parte din toxine sunt eliminate; 

-sporește imunitatea, germinarea și rezistența la boli; 

-în cazul semințelor, care germinează greu, se înmoaie stratul superior, adică coaja, care protejează colțul seminței împotriva deteriorărilor mecanice și influențelor din exterior. Atunci când aceste semințe sunt înmuiate în apă sau alte soluții, germenul nu poate deschide această coajă, ca să iasă afară. Peroxidul de hidrogen înmoaie atât de bine stratul, încât germenul îl va deschide cu ușurință; 

-în cazul semințelor acoperite cu uleiuri eterice (mărar, pătrunjel, morcov), peroxidul le îndepărtează rapid, iar în rezultat, umiditatea pătrunde mai rapid spre semințe, le înmoaie și ele încolțesc mult mai repede. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-100 ml de apă; 

-1 linguriță de peroxid de hidrogen 3%; 

-semințe. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Adăugați peroxidul în apă și amestecați bine. 

2. Adăugați semințele. 

3. De exemplu, semințele de tomate, ardei, vinete, castraveți, dovlecei, pepeni verzi, nu le lăsați la înmuiat mai mult de 3 ore. 

4. Iar semințele, care germinează greu, morcov, pătrunjel, mărar etc., le lăsați la înmuiate timp de 5 ore. 

5. După care, scurgeți lichidul, spălați semințele sub jet de apă, le uscați cu prosop de hârtie, ca să puteți separa fiecare sămânță, și le așezați în vase sau tampoane la încolțit. 

Iată rezultatul peste 3 zile: 

Spor la grădinărit!