Câteva trucuri simple, pentru ca mâncarea să fie cu adevărat gustoasă!

Gastronomia este o adevărată artă. Dar pentru o capodoperă culinară nu întotdeauna e nevoie de un talent deosebit. Deseori, secretul constă în micile trucuri, care le aflăm odată cu experiența.

1. Adăugați sare și scorțișoară în cafea

Pregătiți cea mai gustoasă ceașcă de cafea din viața dumneavoastră, adăugând în ea sare și scorțișoară. Sarea va face gustul amar mai moale, iar scorțișoara va intensifica aroma, făcând-o mai picantă.

2. Carne de catifea

Carnea de catifea este un termen originar din bucătăria chinezească. Pur și simplu acoperiți carnea, înainte de preparare, cu un amestec de albușuri și amidon de porumb. Veți obține o textură moale, iar sucul va rămâne în interior.

3. Și deserturile au nevoie de sare

Sarea se adaugă nu doar în supe, salate și preparatele cu carne. Este un intensificator natural al gustului, care poate ridica orice aromă la alt nivel. Iar acest lucru este foarte important pentru deserturi.

4. Muștar și ulei de arahide pentru sosuri

Adăugând în sos 2 linguri de muștar sau ulei de arahide, nu doar veți intensifica gustul, dar veți obțineți și o textură mai densă.

5. Ridicați pastele la alt nivel

Pe lângă cașcaval, adăugați în paste și muștar. Textura sosului va deveni mai densă, iar gustul mai intens.

6. Bicarbonat de sodiu pentru carne

Bicarbonatul este un mod minunat să faceți carnea cât se poate de moale și suculentă. Adăugați o cantitate mică înainte de preparare, cât să înmoaie carnea.

7. Pregătiți farfuriile de lucru

Știți de ce în restaurante mâncarea se servește în farfurii fierbinți? Acest lucru ajută la menținerea temperaturii bucatelor, deci, vă veți putea bucura de comunicare și nu veți rămâne cu mâncarea rece.

8. Adăugați ou în piureul de cartofi

Probabil nu adăugați ou în piure, însă acest lucru îl face mai delicat. Pur și simplu amestecați cartofii cu unt, smântână pentru gătit și ou, după care puneți piureul la foc pentru câteva minute.

9. Adăugați un cub de gheață la chiftele

Sarcina principală când prăjiți chiftelele este să nu le uscați prea tare. Pentru a le păstra suculente, adăugați deasupra un cub de gheață, înainte să le puneți pe tigaia fierbinte.

10. Treceți baconul prin făină

Doriți să obțineți un bacon maximal de crocant? Atunci îl treceți prin făină înainte de prăjire.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!