Ce puteți să gătiți, când nu mai vreți să prăjiți dovleceii?!

Preparatele din dovlecei nu sunt numai gustoase, ci și incredibil de folositoare, ușoare și potrivite pentru cei ce au grijă de siluetă. În toiul sezonului cald vă propunem să pregătiți dovleceii cu carne tocată și cașcaval. Nu trebuie să-i prăjiți, ci să-i puneți pe tavă și să-i coaceți. Simplu, gustos și apetisant! 

INGREDIENTE:

-2 dovlecei;

-250 g de carne tocată de pui;

-2 roșii;

-130 g de cașcaval;

-o ceapă;

-sare, piper negru măcinat — după gust. 

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați dovleceii în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm. Puteți să-i lăsați ca atare sau să-i curățați de coajă. De exemplu, nouă ne plac mai mult fără ea. 

2.Folosind un pahar mic, cuțitul sau ustensila pentru îndepărtat cotorul mărului, realizați un orificiu în mijlocul fiecărei rondele de dovlecel. Nu aruncați pulpa rămasă.

3.Tocați mărunt ceapa. 

4.Pasați pulpă rămasă de dovlecel cu ajutorul blenderului. 

5.Puneți carnea tocată, ceapa mărunțită și pulpa pasată de dovlecel într-un bol. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția. 

6.Ungeți tava cu ulei. Puneți rondelele de dovlecel pe ea. Umpleți-le cu compoziția de carne. 

7.Tăiați roșiile în rondele subțiri. Acoperiți fiecare rondea de dovlecel cu una de roșie. 

8.Coaceți dovleceii timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Apoi scoateți-i din cuptor și presărați-i cu cașcavalul ras. Coaceți-i pe parcursul a încă 10 minute. 

9.Gata! Serviți dovleceii cu carne tocată și cașcaval cu multă plăcere! 

Nu este obligatoriu să folosiți anume ingredientele, care sunt indicate în rețetă. Puteți să le înlocuiți cu altele: de exemplu, carnea tocată de pui cu carne tocată de porc, iar roșiile cu vinete sau ardei dulce. Nu vă temeți să experimentați și veți obține preparate văratice minunate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New