Ce puteți să pregătiți din inimioarele de pui? Costă puțin, dar vă vor cuceri prin gustul lor nemaipomenit!

Este dificil să găsim viscere mai simple decât inimioarele de pui: costă puțin, se prepară ușor și sunt întotdeauna delicioase. Dar așa se întâmplă că mereu trecem pe lângă ele și ne întindem automat spre mușchiuleț sau pieptul de pui. Știm că am scris multe articole despre preparatele din diferite tipuri de carne! Dar anume acum vrem să vă atragem atenția la inimile mici, care pot deveni o adevărată surpriză gastronomică.

Se recomandă prepararea acestui fel de mâncare anume într-o oală de ceramică, dar dacă nu aveți asemenea vase, tăvile obișnuite, termorezistente, sunt destul de potrivite. Gustul lui nu va fi afectat! Și, într-adevăr, gustând pentru prima dată această mâncărică, mulți oameni nu cred că ingredientele ei principale sunt într-atât de simple.

INGREDIENTE:

-700 g de inimioare de pui;

-3 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-o ceapă;

-un morcov;

-450 g de ciuperci Champignon;

-3 cartofi;

-1.5 pahare de smântână pentru gătit;

-o lingură de amidon;

-100 g de cașcaval ras;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ierburi de Provence — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Prăjiți puțin inimioarele de pui într-o cantitate mică de ulei de floarea-soarelui. Presărați-le cu puțină sare și puțin piper negru măcinat. Transferați-le în oala de ceramică.

2.Mărunțiți ceapa și dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți-le și transferați-le în oala cu inimioarele.

3.Curățați cartofii și tăiați-i în bucățele. Puneți-i în oală. Sărați-i și piperați-i.

4.Tăiați ciupercile Champignon în bucăți. Prăjiți-le și răspândiți-le pe suprafața cartofilor.

5.Amestecați smântâna pentru gătit cu condimentele și amidonul. Turnați compoziția de smântână peste ingredientele din oală. Presărați-le cu cașcaval ras.

6.Acoperiți oala cu un capac sau cu folie de aluminiu. Introduceți-o în cuptorul rece. Aprindeți focul și setați temperatura la 180°С. Coaceți mâncărica timp de 45 minute sub capac și 5 minute fără capac, ca să se rumenească cașcavalul.

O tocăniță din inimioare de pui în sos de smântână, sub crustă aurie de cașcaval… Ah, doar imaginându-ne această mâncărică, vrem să fugim la magazin, ca să cumpărăm ingredientul principal. Iar dumneavoastră? Salvați această rețetă în marcaje!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!