Ce puteți să pregătiți din vișinele congelate din sezonul trecut?!

Bunicii noștri cultivă vișine, zmeură și căpșuni. Anul trecut am mâncat pe săturate din ele, dar au mai rămas și pentru conservare, și pentru congelare.  Erau atât de multe, încât nu am reușit să le terminăm până la sosirea verii, deși am preparat deseori deserturi și compoturi din ele. Și iată că a început sezonul nou! Ce să facem cu fructele rămase din sezonul trecut? Soluția ne-a fost oferită de o prietenă din Germania, care ne-a propus să pregătim vișinată din vișinele congelate. O rețetă simplă și reușită!

Rețeta este într-atât de simplă, încât nu necesită niciun fel de eforturi deosebite. Datorită ei, nu vă veți mai întreba: „Ce să fac cu fructele congelate rămase?”, iar prietenii voștri vor fi deosebit de fericiți, când îi veți invita în ospeție.

VIȘINATA DIN VIȘINE CONGELATE

Vișinata este o băutură distinctă, servită pe mesele festive încă din timpurile străvechi. Cândva ea era preparată în fiecare familie pentru servirea musafirilor. Și nu este uimitor, deoarece ea este simplă, delicioasă și se prepară din cele mai disponibile ingrediente. Pe lângă aceasta, fructele rămase după strecurarea vișinatei puteau fi folosite în calitate de gustare. Vișinele „îmbătate”, servite cu vișinata, îi dezvăluie încă mai bine notele gustative firești. În mod tradițional rețetele familiale ale acestei băuturi erau păstrate în secret și erau transmise din generație în generație.

CUM SE PREPARĂ VIȘINATA?

Astăzi vrem să vă oferim rețeta verificată de vișinată, care se prepară ușor în condiții casnice. După ce o veți gusta, nu îi veți mai putea uita gustul: astrigența dulce-acrișoară caracteristică a vișinelor și aroma lor, asemănătoare cu amaretto. Vișinata îi va bucura și pe degustatorii începători, și pe iubitorilor experimentați ai băuturilor alcoolice de casă.

INGREDIENTE:

-1600 g de vișine congelate;

-1200 ml de votcă pentru un borcan de 3 litri;

-200 g de zahăr pentru un borcan de 3 litri.

MOD DE PREPARARE:

1.Scoateți vișinele din congelator și lăsați-le să se decongeleze la temperatura camerei. De ce anume vișine congelate? Vișinata preparată din ele are gust mult mai intens. Pe lângă aceasta, ele necesită adăugarea unei cantități mai mici de zahăr.

2.Puneți vișinele decongelate în borcane de 3 litri, după care turnați votcă în ele, acoperind complet fructele. Aveți nevoie de aproximativ 1.2 litri de tărie, ca să umpleți un borcan de 3 litri cu vișine.

3.Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-un loc întunecos pentru 50 zile. Nu se poate să le lăsați mai mult la macerat, deoarece acidul cianhidric din sâmburii de vișine va începe să extravazeze în băutură.

4.În ziua 50 scurgeți vișinata din borcane. Adăugați câte 200 g de zahăr în ele și umpleți-le cu o nouă porție de votcă.

5.Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le iar într-un loc întunecos pentru 30 zile. Turnați prima vișinată în borcane și acoperiți-o cu capace. Borcanele trebuie scuturate din când în când.

6.Peste 30 zile scurgeți a doua vișinată și combinați-o cu prima. Vișinata este gata!

Această rețetă simplă cu vișine congelate are multe avantaje. De exemplu, absența mirosului de fermentare, absența gustului de drojdie, nu este necesară filtrarea. Și, ceea ce este foarte important, vișinata iese moderat de dulce. Serviți-o în calitate de aperitiv!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!