Ce puteți spăla în mașina de spălat: 6 lucruri neobișnuite!

Designerii mașinii de spălat cu greu și-ar fi putut imagina ce va intra în tamburul invenției lor. Iar oamenii reușesc să înghesuie multe lucruri în el. Unele experimente eșuează, iar aparatul trebuie, în cel mai bun caz, reparat. Iar însăși lucrurile sunt aruncate. Însă metoda de încercare și eroare a funcționat mereu, așa că acum știm exact ce lucruri pot sau nu fi spălate în mașina de spălat.

Nu vom vorbi despre cele mai banale lucruri, cum ar fi hainele și pantofii. Deși există și excepții în acest caz. Astăzi vom aborda obiectele care nu sunt obișnuite pentru ea, care de obicei sunt curățate într-un mod complet diferit. De exemplu, ustensilele de bucătărie și echipamentul sportiv. Asemenea trucuri vor fi mereu excelente în ceea ce ține de economisirea timpului pentru curățenie.

Ce obiecte neobișnuite pot fi spălate într-o mașină de spălat?

Recipientele din plastic!

Mașina de spălat rufele poate înlocui cu ușurință o mașină de spălat vasele, însă doar atunci când vine vorba de recipientele din plastic. Vasele din sticlă nu se spală în acest mod. Cum se face? Îndepărtați reziduurile de mâncare, puneți-le în tambur, adăugați detergentul pentru mașina de spălat vase și porniți mașina pe regimul delicat. Nu uitați să opriți regimul de centrifugare, de altfel vasele vor fi deteriorate. Rezultatul va fi recipiente curate și igienizate.

Ustensilele din silicon!

În același mod pot fi curățate și diverse accesorii din silicon. Petele și încrustările sunt dificil de îndepărtat manual. De aceea, așezați formele de copt și spatulele în tambur și porniți aparatul.

Covorașele pentru yoga și automobile!

Yoga la domiciliu a devenit o practică foarte populară în ultimul timp. Iar pentru exercițiile la podea este nevoie și de un covoraș special. Acesta trebuie curățat periodic, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Cu această sarcină se poate descurca mașina dvs. de spălat. Folosiți un program delicat și o temperatură minimă. Regimul de centrifugare trebuie să fie în continuare oprit.

Ștergeți bine covorul curat cu un prosop și întindeți-l undeva să se usuce. Apoi înfășurați-l în rulou și puneți-l la locul său. În același mod, puteți spăla covorașele de cauciuc și de material textil din automobil sau cele amplasate în fața ușii. Doar asigurați-vă că nu au glod uscat pe ele.

Jucăriile pentru copii!

Credem că jucăriile de pluș și așa le-ați spălat până acum în mașină. Dar v-ați gândit vreodată că puteți spăla astfel și piesele de constructor pentru copii? Pentru aceasta, puneți-le într-o pungă de rufe și urmați instrucțiunile de mai sus pentru a le spăla. Rapid, convenabil și eficient!

Bureții și perdelele de duș!

Chiar dacă vă folosiți regulat buretele de baie, pe el se acumulează diferite bacterii. Mașina de spălat vă va ajuta la dezinfectarea acestuia și a perdelelor de duș. De preferință, acest lucru se face de cel puțin două ori pe lună, deoarece bacteriile iubesc locurile umede și călduroase.

Rucsacurile și gențile de pânză!

Pantofii murdari de sport și produsele alimentare care se scurg în geanta de cumpărături nu ne lasă nicio opțiune. E timpul să le dăm la spălat. Asigurați-vă că scoateți totul din buzunare, închideți toate închizătorile și scoateți (dacă este posibil) sau ascundeți decorațiunile și materialele plastice. Iar regulile de spălare deja le cunoașteți.

Aceasta nici pe departe nu este lista completă. Grădinarii descurcăreți își spală chiar și fructele și legumele în mașină. Suntem siguri că și dvs. aveți propriile trucuri.

Spor la treabă!