Ce să adăugați în groapă la plantarea tomatelor pentru a spori recolta de roșii!

Tomatele sunt o cultură destul de exigentă. Ele oferă o recoltă minunată, doar dacă primesc tot de ce au nevoie pentru creștere. Când adăugați îngrășăminte direct în groapă e nevoie să analizați bine ce folosiți, deoarece contactul direct al rădăcinilor răsadurilor cu un îngrășământ nedorit poate provoca stresul plantelor, iar acest lucru va influența negativ randamentul.

Ar fi mai bine să dați preferință îngrășămintelor organice, care sunt mai inofensive. Îngrășămintele minerale nu se recomandă să le adăugați direct în gropi. De asemenea, excesul de îngrășăminte poate distruge sistemul radicular al tomatelor.

Îngrășământul perfect este humusul, care trebuie adăugat în gropi cel târziu cu 2 zile înainte de plantarea răsadurilor. Un rol important îl joacă cantitatea și e nevoie de aproximativ 50 gr pentru fiecare tufă.

Pentru ca rădăcinile firave ale răsadurilor să nu primească arsuri, le acoperiți cu pământ.

De asemenea, adăugați compost bine putrezit, câte 200-300 gr sub fiecare tufă.

Tomatele reacționează pozitiv la prezența cenușii de lemn. Ele cresc și rodesc intensiv, iar legumele devin mult mai gustoase. Este suficient 1 mână de cenușă pentru o groapă.

Cojile de ceapă reprezintă un îngrășământ universal pentru tufele de tomate. O mână de coji uscate de ceapă dezinfectează solul, iar după ce putrezesc, devin un îngrășământ minunat.

Cojile zdrobite de ou vor asigura tomatele cu calciu, care este necesar pentru o rodire calitativă.

De asemenea, puteți adăuga resturi de pește, amestecându-le cu pământ la baza gropilor. Roșiile cresc perfect pe pește și dau o recoltă bogată. Peștele conține absolut tot de ce au nevoie tomatele: fosfor, potasiu, calciu, magneziu și iod.

Dacă veți adăuga coji mărunțite de banane, atunci tomatele vor primi o sursă naturală de potasiu.

Adăugând aceste îngrășăminte în gropi, puteți obține răsaduri viguroase, sănătoase și care cresc rapid, fiind în același timp rezistente la diverse boli.

Atunci când plantați răsadurile, nu uitați să utilizați îngrășămintele necesare. Anume ele sunt garanția unui randament sporit.

Spor la grădinărit!