Ce să faceți cu rădăcinile aeriene lungi ale unei orhidee? Iată câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să nu afectați planta!

Îngrijirea unei orhidee nu este o sarcină ușoară, mai ales dacă este prima dvs. floare. Orhideea este pretențioasă, dar în schimb oferă flori frumoase și de lungă durată. Una dintre întrebările pe care și le pun adesea unii deținători de această plantă este: „Ce pot face cu rădăcinile aeriene prea lungi?” „Trebuie să le tai?” Nu vă grăbiți să faceți acest lucru înainte de a citi acest articol.

Rădăcinile aeriene ale orhideei reprezintă o modalitate suplimentară prin care floarea absoarbe nutrienți, umiditate și lumină din mediul înconjurător.

Un indiciu că rădăcinile aeriene se simt bine este vârful verde al acestora.

Tăind rădăcinile aeriene, veți tăia în același timp și accesul orhideei la o hrană adecvată. Nu faceți acest lucru sub nicio formă!

Dacă observați că rădăcinile aeriene ale orhideei dvs. sunt de un alb pal, puneți în apropiere o cană sau o sticlă tăiată cu apă și înmuiați-i rădăcinile în ea. Lăsați planta acolo până când rădăcinile se vor hidrata și vor deveni din nou verzi. Procedați astfel cu toate orhideele și cu rădăcinile aeriene ale acestora.

Iar dacă orhideea a crescut prea tare și rădăcinile sale au depășit toate limitele posibile, la fel, nu este nevoie să o transplantați. Cel mai bine este să o împărțiți în două orhidee. Ambele plante vor avea deja un sistem radicular bine format! Plantați noua orhidee în scoarță și mușchi, presărând tăietura cu scorțișoară. Procedați la fel și cu butucul care a rămas din orhidee.

Peste 1-2 luni, pe butucul tăiat va crește o nouă orhidee.

Iar partea transplantată cu rădăcinile aeriene va deveni o orhidee adultă în toată firea!

Spor la grădinărit!

New