Ce se întâmplă, când se îngroapă capete de pește în grădină?!

Când plantați tufele sau pomii fructiferi, adăugați capete proaspete sau congelate de pește în gropile de plantare. Dar, pentru a obține recolte bogate în fiecare sezon și a accelera creșterea plantelor, ar fi bine să îngropați acest îngrășământ eficient și în apropierea rădăcinilor plantelor adulte.

Aruncați câte un pește ieftin în gropile de plantare a răsadurilor de roșii și castraveți. Primele iubesc deosebit de mult acest îngrășământ.

Unii grădinari nu fertilizează culturile cu bucăți de pește, ci cu pește tocat. Alții folosesc doar capetele lor. Noi preferăm a doua variantă, deoarece este mai ieftină și capetele putrezesc treptat, mai lent.

DE CE PEȘTELE ESTE UN ÎNGRĂȘĂMÂNT ATÂT DE EFICIENT?

Peștii conții calciu, fosfor, azot și multe alte substanțe folositoare pentru cultivarea plantelor. Dacă nu vă place să lucrați cu capetele piscicole, puteți să folosiți făina nutritivă de pește. Și aceasta este asimilată ușor de plante și este la fel de folositoare.

Mirosul înțepător alungă șoarecii și cârtițele din grădină. De aceea, dacă veți îngropa acest îngrășământ biologic pe perimetrul ei, atacurile dăunătorilor nu vă vor mai îngrijora până la toamnă. Iar viermii sunt atrași de acest „deliciu”. Ei afână solul din grădină și lasă ulterior deșeuri folositoare.

Știați că peștele era utilizat frecvent ca îngrășământ de fermierii japonezi la începutul secolului trecut? Japonia a avut întotdeauna rezerve mari de fructe de mare, dar ducea lipsă de îngrășăminte minerale. 

Ați încercat vreodată să fertilizați plantele cu pește? Împărtășiți-ne experiența voastră în comentarii!

Spor la grădinărit!