Cea mai convenabilă și simplă seră mobilă, toate soiurile ca pe rafturi!

În multe regiuni, proprietarii căsuțelor de vară și grădinarii se confruntă cu faptul „răsadurile de arbuști sau tufișuri” pur și simplu nu se pot descurca fără protecție suplimentară și căldură. În acest caz, vine ca o salvare metoda dovedită de multă vreme – o seră sau un cadru, care, desigur, pot fi de diferite tipuri și dimensiuni și, cel mai important, pot fi realizate cu propriile mâini.

De exemplu, oricine poate face o seră mobilă atât de convenabilă din cutii de plastic cu ușițe. Și plus la aceasta, toate soiurile vor fi împărțite ca pe rafturi!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-scânduri de lemn;

-lăzi din plastic;

-șoricei de plastic sau sârmă;

-folie de seră;

-instrumente (bandă adezivă, capsator pentru construcție).

PAȘI DE URMAT:

De obicei prin părțile laterale ale lăzilor există separatoare de niveluri sau adâncituri de mână care în cazul nostru sunt de prisos. Prin urmare, le tăiați sau le retezați, lăsând doar o margine uniform și netedă. Pentru seră, în cazul nostru, au fost utilizate 8 lăzi. Numărul lăzilor poate varia în dependență dacă doriți o seră mai mare sau mai mică.

Construcția  dată este destul de simplă: se iau 4 lăzi pentru partea superioară și 4 lăzi pentru partea inferioară. Începeți cu partea inferioară, pentru aceasta uniți 4 lăzi  împreună și le fixați  cu un șoricel de plastic sau cu o sârmă.

În mod similar, fixați lăzile în partea de jos. Din scânduri de lemn sau alt material potrivit, realizați un mic suport în jurul perimetrului, care de asemenea va consolida și structura. Fixați scândurile în același mod folosind șoricei de plastic.

Lungimea scândurilor de pe latura mai lungă trebuie selectată cu o margine-rezervă – poate fi folosită ca „targă” pentru transferarea sau transportarea convenabilă a serii.

Lăzile pentru partea superioară le fixați în perechi: aici sunt posibile opțiuni, care depind de ce deschidere doriți să obțineți – mai lungă sau mai largă. Ușițele-deschizătoarele finisate le uniți cu nivelul inferior prin părțile laterale, folosind la fel șoricei de plastic în calitate de balamale. Toate codițele le înlăturați prin tăiere.

Cadrul de seră este gata, îl izolați cu o folie de seră. Îl puteți întări cu un capsator de construcție. Întăriți folia de seră pe părți cu bandă adezivă.

Atât, rămâne doar să turnați pământul în interior și să plantați răsadurile de arbuști sau tufișuri!

Mult spor!

New