Cea mai gustoasă rețetă de legume marinate! Aperitiv pentru sărbătoare și meniul cotidian!

Cea mai gustoasă rețetă de legume marinate – se face simplu și iese o cantitate mare! Aceste legume vor înlocui cu succes orice salată. Le puteți pregăti pentru sărbători sau pentru zi de zi. Legumele pot fi proaspete sau congelate, rezultatul este delicios în ambele cazuri. De asemenea, la setul de legume din rețetă, puteți adăuga varza de Bruxelles.

INGREDIENTE:

– 400 gr de conopidă;

– 400 gr de broccoli;

– 400 gr de ardei gras diferite culori;

– 400 gr de ciuperci champignon;

– 2 morcovi.

Pentru marinadă:

– 500 ml de apă (2 pahare);

– 100 ml de ulei (1/2 pahar);

– 100 ml de oțet de mere 6% (1/2 pahar);

– 150 gr de zahăr (3/4 pahar);

– 25 gr de sare (1 lingură);

– 5 gr de coriandru măcinat (1 lingură);

– 2 gr de curry (1 linguriță);

– 3 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa într-o crăticioară, adăugați zahăr, sare, ulei, oțet, coriandru, curry, puneți amestecul la foc, îl aduceți până la punctul de fierbere și îl lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

2. Adăugați usturoi dat prin presă și amestecați marinada.

3. Spălați ciupercile și le tăiați jumătăți sau sferturi (dacă sunt mari), morcovul – pai scurt, transferați legumele în cratița cu apă clocotită și le fierbeți timp de 5 minute sub capac, din moment ce le-ați adăugat în apă. Scoateți legumele pe strecurătoare.

4. Tăiați buchețelele de broccoli în bucăți mai mici, le adăugați în apă clocotită, le fierbeți timp de 2 minute și le scoateți într-un vas cu apă rece cu gheață. Astfel își vor păstra culoarea vie.

5. La fel fierbeți și conopida, apoi separat ardeiul tăiat pai. Scoateți legumele și le lăsați să se răcească.

Sfat. Nu uitați să adăugați legumele în apa clocotită. Noi am folosit broccoli, conopidă și ardei congelat. Dacă folosiți legume proaspete, atunci le fierbeți mai mult timp.

6. Într-un vas încăpător, adăugați morcov, ciuperci, conopidă, broccoli, ardei gras, turnați marinada și amestecați. Acoperiți vasul cu capac și lăsați legumele să se marineze timp de cel puțin 6 ore, cel mai bine peste noapte.

Legumele sunt foarte gustoase și arată apetisant. Se pregătesc simplu și sunt pe placul invitaților.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New