Ceea ce unii aruncă, alții transformă în capodoperă! Idei minunate pentru decor!

Decorul de interior nu întotdeauna este costisitor. Cu o abordare creativă, unele ornamente originale pot fi realizate chiar și din ceea ce mulți consideră că este doar gunoi. Iar dovadă sunt obiectele spectaculoase, care atrag atenția celor din jur. Nu vă mirați! Sunt create din cele mai simple caserole din polistiren pentru alimente.

Materialul ușor, dens, comod pentru lucru și care își menține forma este o adevărată descoperire pentru creativitate. Caserolele se taie foarte bine cu o simplă foarfecă. Acest lucru vă permite să realizați elemente cu orice nivel de complexitate. Lipsa abilităților de desen nu este o problemă. Conturarea unui șablon sau desenarea propriei schițe pe caserolă nu este deloc complicată.

Cutia cu capac poate fi transformată cu ușurință într-o cutie interesantă. Este suficient să tăiați numărul necesar de piese, să le așezați pe capac și pe părțile laterale, apoi să le lipiți. Apoi nu vă rămâne decât să vopsiți cutia în culoarea dorită și să adăugați efectul stratului de patină.

Dintr-o bucată simplă de carton realizați o ramă pentru fotografii. Determinați mărimea viitoarei rame și lipiți din spate 3 fâșii de carton de mărimea necesară. Astfel, veți avea posibilitatea, la dorință, să schimbați fotografiile. Apoi, e nevoie să tăiați și să așezați ornamentele pe partea exterioară a ramei. Lipiți aplicele de polistiren, vopsiți rama și aplicați stratul de patină. Pe partea din spate, va fi nevoie să lipiți un cadru.

Dacă cunoașteți fotografia, care va fi pusă în ramă, puteți alege o tematică potrivită pentru decorul și culoarea ramei.

În calitate de bază pot servi modelele de polistiren sau jucăriile, care și-au pierdut aspectul atractiv. Pentru început, decideți care va fi subiectul. Tăiați elementele necesare și, după ce le lipiți pe mingea model, o vopsiți, iar după ce se usucă, mai aplicați un strat de vopsea. Dacă e nevoie, corectați ”imaginea”, folosind decorul voluminos și vopseaua în același timp. Pentru comoditate, așezați obiectul pe o sulă sau un ac mare. Jucăria finală trebuie completată cu un agățător.

Din caserole puteți realiza, de asemenea, un decor de Paște. Oul original pe suport arată interesant și neobișnuit. Pe baza rotundă sunt lipite petale de polistiren și un capac de la o sticlă de plastic întors cu susul în jos. Oul este și el completat cu petale. Toate elementele sunt vopsite. Iar florile decorative repartizate pe suprafață vor fi o înfrumusețare suplimentară.

Cu polistirenul subțire este foarte simplu de lucrat. Iar acest lucru vă permite să creați o mulțime de obiecte interesante și stilate. Puteți implica și copiii într-o astfel de creativitate.

Mult spor!