Cei mai buni fertilizatori de primăvară pentru hortensii, trandafiri și bujori: plante viguroase și o inflorescență abundentă!

Primăvara este o perioadă dificilă atât pentru grădinari, cât și pentru plante, deoarece în ambele cazuri este nevoie de o pregătire pe măsură pentru sezonul care urmează. Dacă doriți să aveți o grădină înfloritoare, care să vă bucure privirea de fiecare dată, este important să vă ajutați plantele anume în sezonul de primăvara, fertilizându-le cu vitaminele sau substanțele minerale de bază. Anume în timpul sezonului de primăvară acestea nu trebuie să le lipsească. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie de mulți bani. Iată doar câteva exemple de fertilizatori accesibili pentru fiecare.

Pentru toate plantele perene, puteți pregăti un fertilizator simplu și totuși foarte eficient. Diluați 0,5 l de găinaț de pui infuzat și 10 g de îngrășământ pentru flori în 10 l de apă. Este recomandabil să diluați îngrășământul pentru flori într-un recipient separat, astfel încât să vă asigurați că s-a dizolvat complet.

Acest fertilizator este benefic pentru toate florile perene, cum ar fi trandafirii, bujorii și hortensiile. Trebuie aplicat primăvara, în funcție de condițiile climatice, de exemplu, la sfârșitul lunii aprilie, întotdeauna pe un sol umed, udat în prealabil.

De asemenea, hortensiile pot fi hrănite cu fertilizatori acizi, primul dintre aceștia putând fi preparat prin diluarea a 10 g de sare de lămâie în 10 l de apă. După această irigare „acidă”, plantele vor absorbi mult mai bine substanțele nutritive din sol. În timpul sezonului de înflorire, puteți aplica și fertilizatori organici acizi, cum ar fi chefirul diluat în apă.

La aproximativ 10 zile de la fertilizarea completă, bujorii, hortensiile și alte plante perene trebuie să fie fertilizate cu o soluție ușoară de mangan – aceasta nu numai că va dezinfecta solul, dar va face tulpinile plantelor mult mai puternice, ceea ce le va permite să își țină mult mai ușor inflorescențele mari atunci când vor fi în floare.

Spor la grădinărit!

New