Cel mai bun îngrășământ organic pe care îl puteți pregăti singuri – poate înlocui orice alți fertilizanți!

Acest îngrășământ organic este foarte folositor. El hrănește, vindecă și crește fertilitatea solului. Nu există alt îngrășământ care să conțină un asemenea complex de substanțe utile și microorganisme. După o astfel de fertilizare, toate culturile cresc ca pe drojdie. Fertilizantul este unul universal și se potrivește tuturor plantelor și culturilor din grădină. Puteți adăuga îngrășământul la rădăcini sau să efectuați fertilizarea foliară. Obțineți un compost rapid care dezinfectează solul.

De obicei se dizolvă cu apă, în proporții de 1:10.

Pregătiți îngrășământul într-o găleată de plastic alimentar sau în una emailată.

1.Rupeți buruieni, cu rădăcini, unele pot avea chiar și pământ, deoarece pe rădăcini și pe sol se găsesc o mulțime de microorganisme, care sunt baza îngrășământului nostru. Opțional, le puteți mărunți, cum doriți.

Totuși, aveți grijă ca buruienile să fie fără semințe, posibil cu flori, dar fără semințe.

2.Umpleți 2/3 din găleată (10l) cu buruieni, adăugați apă fără clor (perfect ar fi de ploaie), dar nu umpleți găleata, deoarece în timpul fermentării compoziția se va ridica și ar putea curge din găleată.

3.Adăugați 100-150 ml (la 10l de îngrășământ) de EM preparat (concentrat de microorganisme eficiente, naturale special selectate, ) și amestecați bine.

4.Apoi adăugați 2 linguri de miere naturală  sau ½ pahar de zahăr sau de dulceață veche, adică obligatoriu e nevoie de ceva dulce. Mediul dulce este necesar pentru înmulțirea activă a  microorganismelor. Mai amestecați o dată, să se dizolve mierea.

5.Acoperiți vasul cu capac sau cu o pungă de plastic întunecată la culoare, pe care o legați sau turnați puțină apă deasupra, pentru ca aerul să nu aibă acces la procesul de fermentare.

Sfat. Ulterior, când veți pregăti îngrășământul, adăugați puțină iarbă din îngrășământul vechi și 1 pahar de îngrășământ, care conțin deja foarte multe microorganisme. Astfel procesul va decurge mult mai rapid decât atunci când pregătiți soluția pentru prima dată.

6.Puneți găleata la loc cald, dar nu la soare, și o lăsați pentru 7-10 zile. Peste 3 zile, amestecați compoziția, dacă se ridică și face spume.

Microorganismele din EM preparate ( (un complex de microorganisme eficiente naturale special selectate) luptă cu afecțiunile fungice și multe altele, adică soluția tratează și hrănește solul. Deja după 1-2 întrebuințări, veți vedea rezultatul și plantele nu vor mai avea nevoie de careva protectori chimici.

Spor la grădinărit!

New