Cel mai gustos Kaizer din piept de porc, costiță, slănină!O rețetă simplă!

Kaizer de casă, pregătit din piept de porc, fără chimicale sau conservanți. O rețetă tradițională de aperitiv pe bază de carne pentru o masă festivă!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-1,5-2 kg de carne;

-sare grunjoasă sau de mare;

-1-2 lingurițe de piper negru măcinat;

-4 căței de usturoi;

– amestec de piper boabe.

PAȘI DE URMAT:

1.Luați un vas de sticlă sau orice alt vas și presărați sare la baza acestuia.

2. Tăiați carnea în 2 bucăți nu prea mari. Condimentați foarte bine carnea cu sare, masându-o pe toate părțile. Folosiți sarea grunjoasă sau sare de mare.

3. Acoperiți vasul cu o pânză în 4 straturi sau tifon.

Sfat: Folosiți pânză sau tifon nesteril; cea sterilă va mirosi a medicament.

4. Păstrați carnea la frigider pentru 3 zile. În fiecare zi, dimineața și seara, întoarceți carnea pe toate părțile. Sucul acumulat la baza vasului îl înlăturați. Dacă vi se pare că nu este îndeajuns de sărată, atunci mai presărați cu sare.

5. Peste 3 zile scoateți vasul din frigider și verificați dacă carnea arată bine. Apoi fiecare bucată o spălați foarte bine sub apă rece. După ce ați spălat bine carnea, o transferați înapoi în vas și o mai lăsați pentru 1 oră să stea în apă rece.

6. Peste 1 oră scoateți carnea din vas și foarte bine o ștergeți cu prosoape de hârtie pentru a înlătura toată umiditatea.

Sfat: Nu lăsați carnea pe prosop de hârtie, deaorece se va înmuia și se va lua de carne.

7. Pe fiecare bucată puneți usturoiul ras prin răzătoare sau zdrobit. Masați foarte bine ca usturoiul să pătrundă în carne. Presărați cu piper negru măcinat și condimentați cu amestec de piper. Masați carnea pe toate părțile.

8. Puneți carnea într-o folie alimentară și o dați la congelator pentru 0,5-1 oră. Kaizer-ul poate fi consumat. Dacă doriți să păstrați carnea mai mult timp, atunci o păstrați în congelator. Se taie ușor și are un gust impecabil.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New