Cel mai gustos preparat din vânătă!

Un minunat fel de mâncare cu vânătă în stil turcesc – Imam bayildi. Nu se face deloc greu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui!

INGREDIENTE:

– 1 kg de vinete;

– 500 gr de ardei gras;

– 500 gr de roșii;

– 2 cepe medii;

– 3 căței de usturoi;

– 1 legătură de pătrunjel;

– 200 gr de ulei;

– sare – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați vinetele de coajă, le tăiați felii pe lungime și le presărați cu puțină sare, ca să nu îmbibe prea mult ulei în timpul prăjirii și să îndepărtați gustul amărui.

2. Vinetele vor elimina zeamă. Uscați-le bine cu prosoape de hârtie, apoi le prăjiți pe tigaia cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Scoateți vinetele pe șervețele absorbante.

3. Curățați ardeii de cotor și semințe, apoi îi tăiați bucăți pe lungime.

4. Prăjiți ardeii în aceeași tigaie cu ulei sub capac și îi scoateți, la fel, pe prosoape de hârtie.

5. Tăiați ceapa solzișori, o transferați în tigaia cu ulei de sub ardei și vinete și o prăjiți până devine aurie la culoare, amestecând periodic.

Sfat. Dacă e nevoie, mai puteți adăuga puțin ulei.

6. Blanșați roșiile, le curățați de coajă și le tăiați bucăți, îndepărtând cotorul. Adăugați-le în tigaia cu ceapă și gătiți legumele sub capac, până capătă o consistență omogenă. Condimentați-le cu sare, după gust.

Sfat. Dacă roșiile sunt foarte cărnoase și suculente, ele vor elimina multă zeamă. De această zeamă nu aveți nevoie, deci o scurgeți.

7. Mărunțiți pătrunjelul și dați usturoiul prin presă.

8. Transferați sosul în alt vas. La baza tigăii în care ați prăjit, adăugați o porție de sos, apoi un strat de vinete, un strat de ardei și presărați cu verdeață și usturoi.

9. Continuați să alternați straturile, ultimul fiind de sos și pătrunjel cu usturoi.

10. Acoperiți tigaia cu capac și gătiți mâncarea timp de încă cel mult 10 minute.

Transferați legumele pe platou și serviți-le cu pâinea moale de casă. Încercați neapărat rețeta! Ea va deveni preferata dumneavoastră pe tot sezonul vinetelor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New