Cel mai gustos tort cu foi cu miere! Se pregătește simplu!

Cel mai gustos tort cu foi moi, subțiri și aromă fină de miere și cu cremă delicată de smântână fermentată. Se pregătește simplu, sperăm să vă placă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 80 gr de unt;

– 80 gr de zahăr;

– 1 praf de sare;

– 150 gr de miere;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 2 ouă medii;

– 470 gr de făină.

Pentru cremă:

– 1 kg de smântână fermentată 25-26%;

– 140 gr de zahăr pudră;

– 1 praf de vanilie sau 1 linguriță de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță, adăugați miere, zahăr, sare și unt, o puneți la foc mediu și o încălziți, până se topește untul și compoziția devine omogenă.

Sfat. Focul nu trebuie să fie mare, pentru ca compoziția să nu fiarbă. De asemenea, o puteți încălzi la bain marie. De miere depinde cât de dulce va fi tortul, deci, puteți regla cantitatea de zahăr. Dacă nu doriți să adăugați atât de multă miere, o puteți înlocui parțial cu zahăr.

2. Luați cratița de la foc, adăugați bicarbonat și amestecați bine timp de 1 minut.

Sfat. Bicarbonatul trebuie să intre în reacție cu mierea și compoziția să facă spume. În acest caz, blaturile vor crește bine. Puteți înlocui bicarbonatul cu 2 lingurițe de praf de copt, dar este de preferat să folosiți bicarbonat.

3. Transferați compoziția în vasul în care veți frământa aluatul și o lăsați să se răcorească, dacă e fierbinte.

4. Dacă compoziția e călduță, adăugați ouăle pe rând, amestecând foarte bine după fiecare cu telul, până la omogenizare.

5. Cerneți treptat făina, amestecați și frământați un aluat foarte moale, elastic și nelipicios.

Sfat. Făina este diferită după calitate, iată de ce o adăugați treptat, puteți avea nevoie de o cantitate mai mică sau mai mare. Dacă doriți un tort de ciocolată, pur și simplu înlocuiți o parte din făină cu cacao.

6. Împărțiți aluatul în bucăți, în funcție de câte blaturi doriți să aveți și cât de groase doriți să fie, și le rotunjiți. Noi am obținut 12 bucăți a câte 73 gr fiecare. Le acoperiți cu folie alimentară, să nu se usuce la suprafață.

7. Înfăinați o coală de hârtie de copt, luați o bilă de aluat și întindeți un blat subțire.

8. Înțepați suprafața aluatului cu furculița și dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 3-4 minute.

Sfat. Puteți da aluatul la frigider și să pregătiți tortul mai târziu. Înainte să întindeți bilele, o lucrați pe fiecare cu mâinile, ca să devină mai elastice și să fie mai ușor de întins cu sucitorul.

9. Scoateți blaturile din cuptor și le tăiați cu capacul de diametrul potrivit, cât sunt fierbinți. Resturile se vor folosi pentru decor, iar foile le lăsați să se răcească pe o suprafață plată.

Sfat. După ce se răcesc, puteți înfășura foile în folie sau pungă de plastic și le lăsați la temperatura camerei timp de câteva zile, dacă doriți să montați tortul mai târziu. Blaturile sunt moi, iar după ce se răcesc, devin crocante, iată de ce e nevoie să tăiați marginile imediat ce le scoateți din cuptor sau înainte să dați aluatul la copt.

10. Amestecați smântâna cu zahăr pudră și vanilie.

Sfat. Dacă smântâna va fi prea lichidă, o puteți lăsa să se scurgă de zer timp de câteva ore. Dar, dacă montați tortul în inel, puteți folosi și o cremă mai lichidă. În cazul în care nu aveți zahăr pudră și adăugați zahăr, atunci e nevoie să pregătiți crema din timp: o amestecați și o dați la frigider, unde zahărul se va topi și crema va deveni mai densă. Pentru acest tort, puteți pregăti o cremă de frișcă, puteți folosi smântână fermentată și smântână pentru frișcă în proporții egale sau amestecați smântâna fermentată cu lapte condensat.

11. Așezați inelul (dacă aveți unul) tapetat cu folie de acetat pe platou și adăugați puțină cremă. Alternați foile cu 2-3 linguri de cremă, păstrând puțină pentru nivelarea părților laterale.

Sfat. Dacă doriți ca crema să fie mai densă și tortul să se îmbibe mai puțin, adăugați îngroșător pentru smântână fermentată. Între straturi puteți adăuga fructe de pădure, fructe uscate, nuci etc. Ultimul blat îl lăsați fără cremă, dacă doriți să acoperiți tortul cu glazură.

12. Acoperiți tortul cu folie de plastic și dați-l la frigider peste noapte.

13. Îndepărtați inelul și folia, acoperiți suprafața și părțile laterale ale tortului cu crema rămasă, apoi îmbrăcați tortul în firimituri de blat.

Sfat. Resturile de aluat le mărunțiți cu blenderul sau cu sucitorul.

14. Decorați tortul cu o cremă sau pregătiți astfel de albinuțe: arahide în ciocolată, ciocolată albă topită cu colorant galben și fulgi de migdale sau semințe de dovleac tăiate în jumătate. Dați albinuțele la frigider, să se stabilizeze ciocolata.

Nu e nevoie să vă spunem cât de gustos este acest tort! 12 foi subțiri cu miere îmbibate cu cremă fină și gustoasă de smântână. Pe parcursul unei nopți, tortul se îmbibă perfect și se taie ușor, ca untul. Un desert cu gust dulce echilibrat, dar puteți să adăugați mai mult zahăr pudră. Obțineți un tort de aproximativ 2 kg foarte aromat pentru o companie mare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!