Cel mai rapid și reușit chec cu magiun de vișină! Un chec simplu!

Checul este un desert care poate fi regăsit în diferite variante. Prăjitura cu magiun de vișină vă va încălzi serile cu o ceașcă caldă de ceai!

INGREDIENTE:

-320 g de făină de grâu;

-3 ouă;

-100 ml de lapte;

-100 g de unt sau margarină;

-120 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare;

-2,5 lingurițe de praf de copt;

-300 g (1 pahar) de dulceață;

-150 g de nuci;

-zahăr pudră pentru decorare.

PAȘI DE URMAT:

1.Într-un vas adăugați ouă, zahăr, zahăr vanilat și praful de sare. Amestecați cu un tel.

2. Adăugați untul topit și jumătate din cantitatea de făină cernută.

3. Laptele îl încălziți până la temperatura de 70 0C și îl adăugați fierbinte la compoziție. Amestecați totul. Apoi adăugați ultima tranșă de făină și praful de copt. Incorporați toate ingredientele cât să obțineți o compoziție omogenă.

4. Pentru umplutură pregătiți dulceața de vișină sau oricare alta. Nucile le prăjiți în tigaie până se vor rumeni, apoi le mărunțiți. Dacă dulceața este prea subțire, atunci adăugați o lingură de amidon de porumb.

5. Într-o formă detașabilă cu diametrul de 22 cm tapetată cu hârtie de copt, transferați mai mult de jumătate din aluat și nivelați.

6. Adăugați dulceața peste aluat și distribuiți-l cu o ligură înmuiată preventiv în apă. După ce ați nivelat, transferați nucile și nivelați.

7. Adăugați aluatul rămas și nivelați cât să acopere toată suprafața.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 0C timp de 40-45 de minute. Când s-a copt, lăsați să se răcească și presărați cu zahăr pudră. (În caz că presărați cu zahăr pudră imediat ce ați scos din cuptor, zahărul se va topi)

Checul a ieșit puhav, moale și aromat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New