Cele mai bune metode de a combate furnicile și afidele din grădină – sfaturile grădinarilor experimentați!

Dacă vedeți furnici pe pomii fructiferi sau pe florile dvs., înseamnă că există o un anumit motiv care le atrage. Iar una dintre cele mai răspândite cauze sunt afidele. Furnicile ajută afidele să crească și să se înmulțească, pentru că le iubesc secreția lor de miere. Odată cu îndepărtarea afidelor dintr-un pom și interesul furnicilor pentru acel pom va scădea.

Pentru a combate furnicile de pe pomii fructiferi, există mai multe metode:

1. Una dintre metodele de a combate furnicile și afidele este folosirea benzii adezive care se aplică în jurul trunchiului pomului. Aceasta împiedică furnicile să urce pe pom și să ajungă la afidele de pe frunzele sale. Banda adezivă trebuie aplicată astfel încât exteriorul să fie lipicios. De asemenea, o puteți unge cu un insecticid pe care furnicile îl vor duce în cuib pentru a hrăni regina.

Sfat: Nu uitați că banda trebuie înlocuită în fiecare lună, sau chiar mai des.

2. Buburuzele sunt super-arma dvs. în protecția plantelor. Ele mănâncă tot felul de afide, acarieni și alte insecte care dăunează plantelor.

3. Următorul ajutor în lupta cu afidele este cenușa de frasin. Ea este și un îngrășământ natural excelent pentru plante și pomii fructiferi. Însă este important să nu pregătiți o soluție prea puternică din ea și să respectați dozele menționate. Cenușa de frasin este 100% naturală și nu dăunează plantelor.

Pentru a pregăti amestecul, dizolvați 250 g de cenușă în 10 l de apă. Lăsați-o să stea timp de câteva ore, având grijă să o amestecați periodic. Este un amestec excelent pentru pomii fructiferi și trandafiri. De asemenea, și 90% dintre afide vor dispărea de pe ei peste noapte.

4. Pentru îndepărtarea afidelor de pe meri, se poate folosi și cenușa obișnuită de lemn. Pentru aceasta, amestecați 50 g de cenușă în 1 l de apă (pentru doze mici). Apoi puteți strecura soluția, ca să nu se înfunde pulverizatorul. Tratați pomii cu ea numai dimineața devreme sau seara târziu.

5. O altă metodă de a scăpa de furnici este de a întorloca două furnicare. Pentru aceasta, doar luați un furnicar cu lopata și puneți-l peste altul. Peste 1-2 zile, ambele vor dispărea.

Spor la grădinărit!