Chec de mere pe tigaie, gata în 5 minute! Mic dejun rapid și gustos, care se topește în gură!

Ador să pregătesc acest chec de mere la micul dejun. Are nevoie de un minim de timp și de ingrediente și iese foarte moale și gustos. Toată familia mea îl adoră.

INGREDIENTE:

– 2 ouă;

– 3-5 linguri de zahăr tos (50-80 g);

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 3 linguri de iaurt natural sau de smântână fermentată;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 160 g de făină;

– 2 lingurițe de praf de copt;

– 3 mere;

– unt (pentru a unge tigaia).

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos, sarea și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați iaurtul sau smântâna fermentată de temperatura camerei și uleiul vegetal inodor.

2. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Amestecați aluatul foarte bine cu telul. Acesta trebuie să iasă moale, omogen și fără cocoloașe.

3. Îndepărtați cotoarele merelor și tăiați-le în formă de cubulețe de mărime medie. Dacă doriți, puteți să curățați merele de coajă.

4. După aceasta, combinați aluatul cu merele tăiate.

5. Luați o tigaie cu diametrul de 28 cm și ungeți baza acesteia cu unt moale. Turnați aluatul obținut în ea și răspândiți-l bine cu spatula.

6. Acoperiți tigaia cu un capac și puneți-o pe plită, la cel mai mic foc. Coaceți-l până când va crește vizibil în volum, marginile se vor rumeni, iar suprafața va deveni nelipicioasă de degete.

7. Scoateți checul pe o farfurie, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere la micul dejun sau la orice masă a zilei!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New