Cheesecake cu unt de arahide și ciocolată — combinația ideală!

Cheesecake cu unt de arahide și ciocolată, preparat fără coacere. Combinația dintre aromatul unt de arahide, gustul intens al ciocolatei și ușoarele note saline este pur și simplu minunată!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-150 g de biscuiți digestivi;

-60 g de unt topit.

Pentru stratul de ciocolată:

-115 g de ciocolată semi-dulce;

-200 g de cremă de brânză (la temperatura camerei);

-30 g de zahăr pudră (cernut);

-½ linguriță de extract de vanilie;

-un praf de sare;

-60 ml de smântână pentru frișcă 35% (rece).

Pentru stratul de unt de arahide:

-200 g de cremă de brânză (la temperatura camerei);

-60 g de zahăr pudră (cernut);

-½ linguriță de extract de vanilie;

-85 g de unt de arahide;

-60 ml de smântână pentru frișcă 35% (rece).

Pentru ganache:

-85 g de ciocolată semi-dulce;

-110 ml de smântână pentru frișcă 35%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: măcinați fin biscuiții digestivi cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie. Puneți-i într-un bol și amestecați-i cu untul topit.

2.Transferați compoziția rezultată într-o tavă rotundă, cu pereții detașabili și diametrul de 18 cm. Răspândiți-o uniform și presați-o foarte bine, astfel încât să obțineți un blat compact.

3.Dați blatul la congelator pentru 30 minute.

4.Pregătiți compoziția de ciocolată: tăiați ciocolata în bucățele. Topiți-o în cuptorul cu microunde în reprize de 15 secunde, amestecând foarte bine după fiecare repriză. Apoi lăsați-o să se răcească puțin.

Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți să realizați acest pas pe foc mic sau pe bain-marie.

5.Bateți crema de brânză (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni aerată și pufoasă. Adăugați zahărul pudră, extractul de vanilie, un praf de sare și mixați până la omogenizare.

6.Adăugați ciocolata topită și mixați îndată până o veți încorpora complet.

7.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor moi. Adăugați-o în compoziția de brânză și amestecați până la omogenizare, realizând mișcări de pliere, de jos în sus.

8.Transferați compoziția rezultată pe blatul din tavă, răspândindu-o uniform. Ștergeți pereții tăvii, pentru ca viitorul cheesecake să aibă un aspect îngrijit.

9.Dați tava la frigider pentru 60 minute, pentru ca stratul de ciocolată să se închege puțin.

10.Pregătiți compoziția de unt de arahide: bateți crema de brânză (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni aerată și pufoasă. Apoi adăugați zahărul pudră, extractul de vanilie și mixați până la omogenizare.

11.Încălziți puțin untul de arahide în cuptorul cu microunde, ca să devină mai lichid. Încorporați-l în compoziția de brânză, folosind mixerul.

12.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor moi. Adăugați-o în compoziția de brânză și amestecați până la omogenizare, realizând mișcări de pliere, orientate de jos în sus.

13.Transferați compoziția rezultată pe stratul de ciocolată din tavă. Răspândiți-o uniform. Scuturați tava de câteva ori, ca să nu rămână goluri în interiorul cheesecake-ului.

14.Dați cheesecake-ul la frigider pentru încă 60 minute.

15.Pregătiți ganache-ul: tăiați ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol adânc.

16.Încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de clocotire. Turnați-o peste ciocolata mărunțită și lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 3 minute, fără să amestecați. După aceasta amestecați cu grijă până la omogenizare.

17.Transferați ganache-ul pe stratul de unt de arahide. Apoi înclinați cu grijă tava în diferite direcții, ca să-l răspândiți uniform pe toată suprafața cheesecake-ului.

18.Dați cheesecake-ul la frigider peste noapte sau până se va închega complet.

19.Folosind un cuțit subțire, separați cheesecake-ul de pereții tăvii și îndepărtați inelul din jurul lui. Apoi ridicați puțin blatul cheesecake-ului cu același cuțit și introduceți 2 spatule plate sub el. Transferați-l cu ajutorul lor pe un platou.

De asemenea, puteți să tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt înainte de asamblare și să o folosiți ulterior pentru transferarea lui pe platou.

20.Feliați și serviți cheesecake-ul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!