Cheesecake-ul japonez — un desert pufos!

Acest desert japonez — original, fin și aerat precum buretele — atrage toate privirile, chiar dacă, de obicei, nu se decorează cu nimic. Imaginați-vă: un „pandișpan” pufos, ușor tremurând, cu gust de frișcă. Este divin!

Este simplu: trebuie doar să respectați regulile deosebite de preparare a aluatului și de coacere. Aveți nevoie de cele mai obișnuite ingrediente.

INGREDIENTE:

-130 ml de lapte;

-100 g de cremă de brânză;

-100 g de unt;

-8 gălbenușuri de ouă;

-60 g de făină;

-60 g de amidon de porumb;

-13 albușuri de ouă;

-130 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați crema de brânză, untul și laptele într-o crăticioară (toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei). Puneți vasul pe foc mic și, amestecând continuu, încălziți-i conținutul.

2.Fără să luați compoziția de pe foc, încorporați treptat gălbenușurile (câte unul) în ea. Amestecați-o până la omogenizare și luați-o de pe foc.

3.Încorporați făina amestecată cu amidonul în compoziția de brânză.

4.Bateți albușurile cu zahărul până la apariția vârfurilor persistente. Apoi încorporați-le treptat (în porții mici) în aluat, amestecând cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

5.Transferați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Apoi puneți-o într-o tavă cu diametrul mai mare, în care trebuie să turnați apă fierbinte, creând astfel o baie de aburi.

6.Introduceți cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit până la 160°C și coaceți-l timp de 25 minute. Apoi reduceți temperatura până la 140°C și coaceți-l pe parcursul a încă 30 minute. În timpul coacerii este strict interzis să deschideți ușa cuptorului, deoarece cheesecake-ul se poate lăsa.

7.Lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Apoi dați-l la frigider pentru 4-5 ore.

Vă garantăm că veți fi încântați de acest desert!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!