Chifle incredibil de moi și pufoase!

Chiflele preparate din aluat dospit și umplute cu lapte condensat caramelizat sunt pur și simplu fantastice — moi și aerate ca puful!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 ml de lapte cald;

-50 g de unt;

-un ou;

-3 linguri de zahăr;

-7 g de drojdie uscată;

-400-420 g de făină;

-o linguriță de sare;

-3 linguri de ulei.

Pentru umplutură: o conservă de lapte condensat caramelizat.

Pentru uns: un gălbenuș de ou + o lingură de apă.

Pentru topping-ul Streusel:

-30 g de făină;

-30 g de zahăr;

-15 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și o lingură de zahăr. Amestecați cu ajutorul telului.

2.Adăugați 3-4 linguri de făină cernută și amestecați până la omogenizare. Acoperiți plămădeala cu folie alimentară și puneți-o într-un loc cald, ca să dospească. Ea trebuie să-și dubleze sau să-și tripleze volumul.

3.Între timp amestecați oul, sarea, zahărul rămas și untul topit și răcit, folosind telul.

4.După ce plămădeala va dospi, adăugați compoziția obținută anterior în ea și amestecați cu ajutorul unei spatule.

5.Adăugați treptat făina cernută și amestecați cu spatula. Apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru. Realizați o mică adâncitură în mijlocul lui și turnați uleiul în ea.

6.Continuați să frământați manual aluatul până când va deveni omogen și nelipicios (pe parcursul a aproximativ 5 minute).

7.Puneți aluatul într-un bol adânc, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc călduros. În timpul dospirii trebuie să-l frământați o dată (după primele 30 minute).

8.Pregătiți topping-ul Streusel: amestecați făina și zahărul. Adăugați untul tăiat în bucățele și amestecați totul cu mâinile, până veți obține un aluat nisipos.

9.Divizați aluatul dospit în 12 bucățele egale. Modelați-le sub formă de biluțe. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

10.Apoi întindeți fiecare biluță de aluat cu mâinile, transformându-o într-o turtiță rotundă.

11.Adăugați o linguriță cu vârf de lapte condensat caramelizat în mijlocul ei.

12.Lipiți foarte bine marginile turtiței deasupra umpluturii, acoperindu-o complet. Apoi întoarceți-o cu „cusătura” în jos și rulați-o puțin pe masă, ca să-i oferiți o formă rotunjită și îngrijită.

13.Puneți chiflele modelate în tava unsă cu ulei. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 20 minute, într-un loc călduros.

14.Ungeți-le cu un gălbenuș bătut împreună cu o lingură de apă.

15.Presărați-le cu topping-ul Streusel.

16.Coaceți chiflele timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!