Chifle din aluat nedospit cu brânză dulce de vaci — un deliciu rapid, potrivit pentru micul dejun!

Chiflele din aluat nedospit cu brânză dulce de vaci se prepară simplu și rapid: propriu-zis în 30 minute cu tot cu coacere! Sunt fine ca puful!

INGREDIENTE (PENTRU 8 CHIFLE):

-275 g de brânză dulce de vaci (păstoasă);

-60 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-2 ouă mici;

-2 linguri de ulei sau unt topit;

-un praf de sare;

-235-240 g de făină (+10-20 g);

-10 g de praf de copt;

-un gălbenuș de ou + o lingură de lapte — pentru ungerea chiflelor.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Dacă ea nu este păstoasă, ci granulară, pasați-o cu blenderul sau treceți-o printr-o strecurătoare măruntă. Dacă este prea uscată, amestecați-o cu o lingură de lapte sau smântână fermentată.

2.Adăugați ouăle, un praf de sare, zahărul tos, zahărul vanilat și uleiul/untul topit (copturile preparate cu ulei sunt mai pufoase). Amestecați foarte bine cu ajutorul telului.

3.Adăugați treptat făina cernută împreună cu praful de copt și amestecați foarte bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe. Trebuie să obțineți un aluat consistent, vâscos (nu se prelinge de pe tel) și lipicios.

4.Presărați suprafața de lucru cu făină. Transferați aluatul obținut pe ea și, tăvălindu-l foarte bine prin făină (ca să nu se lipească), întindeți-l cu mâinile sub formă de blat gros, dreptunghiular.

5.Divizați blatul în 8 bucăți egale.

6.Modelați fiecare bucată de aluat sub formă de biluță, rotindu-o pe suprafața de lucru și presărându-o cu făină, dacă este necesar. Nu trebuie să o îmbibați cu făină: utilizați-o doar ca să evitați lipirea aluatului de mâini și masă.

7.Așezați chiflele rezultate pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu gălbenușul amestecat cu o lingură de lapte, folosind pensula de silicon.

8.Coaceți chiflele timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C (170°C — cu ventilator).

9.Lăsați-le să se răcească până vor deveni călduțe și puteți să le serviți.

Chiflele sunt foarte moi și aromate, moderat de dulci și delicioase. Nouă ne place să le mâncăm cu unt și gem, alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Un mic dejun ideal!

Dacă doriți, puteți să adăugați o mână de stafide în aluatul acestor chifle minunate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!