Chifle fine cu umplutură vanilată — aroma lor se răspândește prin toată casa!

Chifle fine cu umplutură vanilată.

INGREDIENTE (pentru 12 chifle):

Pentru aluat:

-150 ml de lapte;

-2 lingurițe de drojdie uscată;

-80 g de zahăr pudră;

-100 g de unt;

-un ou;

-400 g de făină;

-un praf de sare.

Pentru umplutură:

-400 ml de lapte;

-2 linguri de zahăr;

-un plic de praf de puding de vanilie (37 g).

Altele:

-unt topit — pentru ungerea aluatului;

-un gălbenuș de ou + o linguriță de lapte — pentru ungerea chiflelor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina, zahărul pudră, drojdia uscată și un praf de sare într-un bol adânc. Amestecați.

2.Adăugați laptele cald, untul topit și puțin răcit (nu trebuie să fie fierbinte) și oul. Frământați aluatul: fie manual, fie cu robotul de bucătărie (pe parcursul a minim 10 minute). El trebuie să fie moale și nelipicios.

3.Puneți aluatul obținut într-un bol curat. Acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc călduros.

4.Pregătiți pudingul (umplutura): turnați laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați zahărul și praful de puding. Amestecați.

5.Puneți cratița pe foc mic și, amestecând continuu cu telul, aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Apoi fierbeți-l timp de 1 minut.

6.Transferați pudingul într-un bol curat. Acoperiți-l cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața lui (în acest mod veți evita apariția crustei). Lăsați-l să se răcească complet.

7.Frământați puțin aluatul dospit. Apoi așezați-l pe masa presărată cu făină și întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de 1 cm.

8.Ungeți foaia de aluat cu unt topit, folosind pensula de silicon. Apoi împăturiți-o după cum este prezentat în imaginile de mai jos, ungând-o cu unt înainte de fiecare pliere.

9.Înveliți aluatul împăturit cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 15 minute.

10.Apoi întindeți-l într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 1 cm. Tăiați-l în fâșii transversale cu grosimea de 2.5 cm.

11.Rulați fiecare fâșie de aluat cu mâinile, întinzându-o puțin și oferindu-i o formă spiralată: simultan de la ambele capete, în direcții diferite.

12.Apoi transferați-o pe tava tapetată cu hârtie de copt și modelați-o sub formă de inel sau de covrig (încrucișați capetele fâșiei spiralate și introduceți-le sub circumferința inelului obținut — în locuri diferite, intersectându-i gaura). Aranjați chifla obținută cu mâinile, ca să aibă un aspect îngrijit.

13.Umpleți spațiile goale din interiorul chiflei cu pudingul răcit.

14.Ungeți chiflele cu un gălbenuș bătut cu o linguriță de lapte (doar părțile de aluat).

15.Coaceți-le timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

16.Lăsați-le puțin să se răcească. Transferați-le pe un platou și serviți-le.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!