Chifle japoneze cu umplutură dulce!

Pufoasele chifle japoneze sunt pur și simplu incredibile: moi, fine, aerate și foarte, foarte gustoase! Se prepară destul de ușor! Chiar și bucătarii începători vor reuși să le gătească!

INGREDIENTE (PENTRU 12 BUCĂȚI):

Pentru aluat:

-aproximativ 350 g de făină;

-60 g de zahăr;

-20 g de drojdie proaspătă sau 6 g de drojdie uscată;

-190 ml de lapte cald;

-30 g de unt moale;

-¾ linguriță de sare.

Pentru umplutură (puteți folosi orice combinații (fructe de pădure, nuci, ciocolată etc.) — noi le-am notat pe cele utilizate de această dată):

-stafide + vanilină;

-zahăr + scorțișoară;

-gem de caise.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: adăugați drojdia fărâmițată și puțin zahăr în laptele cald. Amestecați. Acoperiți vasul cu un prosop curat de bucătărie sau un șervețel și lăsați drojdia să se activeze pe parcursul a 10 minute. Pe suprafața laptelui trebuie să se formeze „căciula” spumoasă caracteristică.

2.Cerneți făina într-un bol adânc. Amestecați-o cu zahărul rămas, după care realizați o adâncitură în mijlocul ei. Adăugați compoziția de lapte și drojdie.

3.Inițial amestecați aluatul cu lingura, după care adăugați sarea și începeți să-l frământați cu mâinile, realizând mișcări de întindere și răsucire. Procesul de frământare trebuie să dureze circa 5-7 minute, până când aluatul va deveni mai omogen, mai elastic și mai maleabil.

4.Întindeți aluatul obținut sub formă de turtiță groasă și puneți untul moale (la temperatura camerei) în mijlocul lui. Acoperiți untul, pliind aluatul peste el. Continuați frământarea până îl veți încorpora complet în aluat (acest proces durează câteva minute și veți observa că la sfârșit aluatul devine omogen, neted și elastic, menținându-și bine forma și rămânând moale, neîmbibat cu făină).

5.Puneți aluatul într-un vas uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu un capac sau un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească într-un loc cald, până își va mări volumul de 2-3 ori.

6.Între timp pregătiți umplutura sau umpluturile dorite, deși chiflele sunt delicioase și ca atare, fără adaosuri.

7.Modelați chiflele: divizați aluatul dospit în 12 bucățele egale (puteți să folosiți cântarul în acest scop), modelându-le sub formă de biluțe. Acoperiți-le cu un prosop, ca să nu se usuce.

8.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță lunguiață.

9.Răspândiți umplutura aleasă pe mijlocul ei.

10.Apoi pliați-i marginile longitudinale spre interior, suprapunându-le și lipindu-le foarte bine.

11.Rulați turtița umplută sub formă de rulou.

12.Așezați chiflele obținute pe o tavă unsă cu puțin ulei, lăsând spații libere între ele.

13.Acoperiți-le cu folie alimentară sau un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 20 minute, într-un loc cald.

14.Dacă doriți, înainte de coacere puteți să ungeți suprafața chiflelor cu ou bătut.

15.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Reduceți îndată temperatura până la 150°C și coaceți chiflele pe parcursul a circa 25 minute.

16.Lăsați-le să se răcească și, dacă doriți, presărați-le cu zahăr pudră.

17.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!