Chifle pufoase, stratificate și absolut savuroase la cuptor! Pot să le mănânc în fiecare zi!

Căutați o rețetă de chifle cu semințe de mac și cașcaval? Atunci aceasta este una dintre preferatele mele, pe care v-o recomand cu mare drag și dvs.! Chiflele ies atât de puhave și aromate, încât e greu de limitat doar la una sau două! Trebuie neapărat să le încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 pahar cu lapte cald (200 ml);

– 1 pahar cu apă caldă (200 ml);

– jumătate de pahar cu ulei vegetal de floarea-soarelui (100 ml);

– 1 albuș de ou;

– 2 linguri de zahar (40 g);

– 1 pachețel de drojdie instant (10 g);

– 5 pahare de făină (600 g);

– 1 linguriță de sare (8 g);

Ingrediente suplimentare:

– 100 g de unt;

– 100 g de cașcaval (pentru umplutură);

– 1 gălbenuș de ou (pentru ungere);

– semințe de mac (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol potrivit pentru frământarea aluatului, adăugați următoarele ingrediente: laptele și apa caldă, uleiul vegetal, albușul de ou, drojdia uscată și zahărul. Amestecați totul cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, cerneți făina deasupra, adăugați sarea și frământați un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească undeva la cald, până când se va dubla în volum.

3. Transferați aluatul dospit pe masa presărată cu făină și mai frământați-l un pic. Apoi împărțiți-l în două bucăți egale. Modelați-le în formă de bile.

4. Lăsați una dintre bile sub o folie. Luați-o pe cea de-a doua și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie subțire, de formă pătrată. Ungeți-o cu unt topit.

5. Împăturiți foaia de aluat în trei părți pe lungime, periați latura superioară cu unt topit, apoi împăturiți-o în trei părți pe lățime. Acoperiți-o cu o folie și modelați-o în același mod și pe cea dea doua bilă de aluat.

6. Luați prima bucată de aluat și presărați-o cu făină. Întindeți-o într-o foaie subțire, de formă pătrată. Presărați-o cu cașcaval ras și rulați-o în formă de rulou.

7. Tăiați ruloul obținut în bucățele egale, cu lățimea de aproximativ trei degete.

8. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, aplatizați-le puțin cu degetele, apoi acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

9. După aceasta, ungeți-le cu un gălbenuș bătut de ou și presărați-le cu semințe de mac. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, până când se vor rumeni frumos.

10. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!