Chifle simple și pufoase cu gem!

Sunt moi și pufoase, perfecte pentru mic dejun sau gustare. Aromate și cu gust intens de unt și gem vă vor cuceri o dată și pentru totdeauna!

INGREDIENTE:

-500 gr de făină cernută;

-280 ml de lapte cald;

-90 gr de unt la temperatura camerei;

-70 gr de zahăr;

-1/2 linguriță de sare;

-1 ou;

-25 gr de drojdie;

-gem;

-gălbenuș – pentru uns.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți maiaua. Fărâmițați drojdia în vasul cu puțin lapte, apoi adăugați 1 lingură de zahăr și 2 linguri de făină. Amestecați, acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați compoziția la o parte.

2.În vasul robotului de bucătărie, turnați făina, sarea, zahărul rămas, oul, laptele cald, untul moale și maiaua. Frământați aluatul timp de 10 minute manual sau cu robotul. Aluatul final trebuie să fie foarte moale și puțin lipicios. Îl acoperiți cu un prosop și îl dați la loc cald pentru aproximativ 40 de minute, până își dublează volumul.

3.Transferați aluatul dospit pe blatul de lucru înfăinat și îl împărțiți în 12 bucăți egale, câte aproximativ 85 gr fiecare. Puteți folosi un cântar de bucătărie.

4.Rotunjiți aluatul, luați o bilă cu care veți lucra, iar celelalte le acoperiți cu prosopul de bucătărie.

5.Cu sucitorul, întindeți o lipie ovală, adăugați puțin gem pe o margine, îl acoperiți cu aluat, îndoiți părțile laterale și rulați un rulou.

6.Formați toate chiflele și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Le acoperiți cu prosopul și le lăsați pentru 20 de minute.

7.Ungeți chiflele mai întâi cu apă, apoi cu gălbenuș. Le coaceți timp de 30-35 de minute la temperatura de 180°С. Dacă nu doriți chifle foarte rumene, micșorați timpul de coacere sau acoperiți-le cu staniol cu 5-7 minute înainte să fie gata.

Le presărați cu zahăr pudră și le lăsați să se răcească complet. Chiflele sunt moi, pufoase și foarte gustoase. În plus, se prepară destul de simplu.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!