Chifle simple și pufoase cu umplutură de gem! Un deliciu pe placul tuturor!

Astăzi vă propunem să pregătiți niște chifle aerate și gustoase cu umplutură de gem. Se potrivesc de minune cu o cană de ceai sau lapte la micul dejun.

INGREDIENTE:

Pentru maia:

– 370 ml de lapte;

– 20 g de drojdie proaspătă;

– 3 linguri de zahăr tos;

Pentru aluat:

– 700 g de făină;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 120 g de unt topit;

– 3 linguri de iaurt natural;

– 2 gălbenușuri de ouă;

– coajă de lămâie și zahăr vanilat (după gust);

– 1 praf de sare;

– gem la alegere (pentru umplutură).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: adăugați făina cernută din timp într-un bol adânc și realizați o mică adâncitură în ea. Turnați laptele călduț, adăugați zahărul tos și drojdia fărâmițată. Amestecați cu o lingură la suprafață, fără să încorporați toată făina. Lăsați drojdia să se activeze timp de aproximativ 20 de minute.

2. După 20 de minute, adăugați celelalte ingrediente și amestecați ușor. La această etapă, nu este necesar să frământați aluatul foarte tare; trebuie doar ca făina și ingredientele umede să fie amestecate, astfel încât să înceapă procesul de legare a glutenului. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 20-30 de minute.

3. După ce aluatul s-a „odihnit”, frământați-l timp de aproximativ 4 minute, până când devine neted. Puneți-l într-un bol curat, acoperiți-l și lăsați-l la dospit timp de 30-60 de minute, în funcție de căldura din bucătărie.

4. Când aluatul a crescut, presărați suprafața de lucru cu făină și transferați aluatul peste ea. Întindeți aluatul cu mâinile sau cu un sucitor, într-un blat de formă dreptunghiulară. Tăiați-l în 24 părți egale.

5. Puneți câte o linguriță de gem la alegere peste fiecare pătrat de aluat și aduceți marginile deasupra, modelând o bilă.

6. Ungeți o formă de copt cu diametrul de 32 cm cu ulei vegetal și puneți chiflele în ea. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să crească la temperatura camerei, timp de aproximativ 45 minute.

7. Înainte de coacere, ungeți-le cu ulei vegetal. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35 minute.

8. Ungeți chiflele coapte cu ulei vegetal și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați-le să se răcească puțin. Iar înainte de servire, presărați-le cu zahăr pudră.

9. Savurați chiflele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!