Chifle umplute cu ciocolată sau nuci!

Chiflele preparate după această rețetă sunt mai ușoare decât puful și mai aerate decât norul! Iar umplutura le transformă într-un deliciu foarte ademenitor. Dispar îndată de pe platou! Se prepară ușor și rapid!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-700-750 g de făină;

-300 ml de lapte;

-2 albușuri de ouă;

-100 g de zahăr;

-10-15 g de drojdie uscată (o lingură rasă);

-vanilie — după gust;

-50 ml de ulei (fără miros);

-un praf de sare.

Pentru umplutură: orice compoziție dulce și densă (gem de fructe, compoziție dulce de brânză, nuci mărunțite și combinate cu zahăr după gust etc.). Noi am folosit pastă de ciocolată, preparată în casă și nuci mărunțite, amestecate cu puțin zahăr.

Altele: 1-2 gălbenușuri de ouă — pentru ungerea chiflelor înainte de coacere.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați albușurile de ouă, drojdia uscată, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Amestecați.

2.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu telul, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și ușor lipicios. Străduiți-vă să nu-l îmbibați cu făină: cu cât va fi mai moale, cu atât chiflele vor fi mai pufoase.

3.Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească într-un loc cald, până își va dubla sau tripla volumul.

4.Apoi frământați-l încă o dată, încorporând uleiul în el.

5.Acoperiți-l cu folia alimentară și lăsați-l să dospească într-un loc cald, până își va dubla sau tripla iarăși volumul.

6.Frământați puțin aluatul dospit pe masa presărată cu făină. Divizați-l în 12 bucățele egale. Modelați-le sub formă de biluțe și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 5-10 minute.

7.Aplatizați biluțele de aluat cu mâinile, transformându-le în turtițe groase și rotunde.

8.Puneți câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărei turtițe.

9.Apoi adunați marginile turtiței deasupra umpluturii și lipiți-le foarte bine între ele. Întoarceți chifla cu „cusătura” în jos și rotiți-o puțin pe masa presărată cu făină, ca să-i oferiți o formă mai rotunjită.

10.Așezați chiflele obținute pe tava unsă cu ulei, punându-le foarte aproape unele de altele. Astfel ele vor crește în înălțime. Lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 10-15 minute.

11.Ungeți chiflele cu gălbenuș bătut, după care coaceți-le timp de 18-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

12.Lăsați-le să se răcească. Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!