Chiftele de ceapă – o idee interesantă pentru prânz sau cină!

Ați mai pregătit așa ceva din ceapă? Aveți nevoie de doar 6 cepe! O idee interesantă și gustoasă pentru prânz sau cină. Încercați, așteptăm impresiile dumneavoastră în comentarii!

INGREDIENTE:

– 6 cepe medii;

– ½ pahar de făină;

– 3-4 fire de mărar (sau altă verdeață);

– 3-4 linguri de ulei;

– sare și piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați ceapa de coajă, o spălați, o uscați și o tăiați cuburi medii.

Sfat. Pentru a curăța ceapa fără lacrimi, o puneți în prealabil în apă rece, iar în timp ce o tăiați, umeziți și cuțitul periodic cu apă rece.

2. Așezați strecurătoarea pe o cratiță, transferați ceapa în strecurătoare, turnați apă clocotită, amestecați și lăsați pentru câteva minute. Astfel veți îndepărta gustul amar.

3. Treceți ceapa într-un vas încăpător, adăugați mărar mărunțit și amestecați foarte bine, cât să se repartizeze uniform verdeața.

4. Încorporați făina (de grâu, integrală, de porumb), adăugați sare și piper negru, apoi mai amestecați o dată compoziția.

5. Puneți tigaia la foc, o înfierbântați și turnați ulei.

6. Formați chiftele din compoziția de ceapă și le prăjiți la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți.

Sfat. Dacă chiftelele nu-și mențin forma, adăugați puțin amidon în tocătură, de porumb sau de cartof.

7. Scoateți chiftelele pe un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces.

Chiftelele de ceapă sunt gustoase, suculente și sățioase. Rețeta este minunată dacă nu mai știți cum să diversificați meniul de post. Nimeni nu va ghici din ce sunt pregătite aceste chifteluțe delicioase! Fiți siguri, vor fi chiar și pe placul celor, care evită ceapa în mâncare. Serviți-le alături de orice garnitură sau cu o felie de pâine proaspătă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!