Cimentul poate fi utilizat nu doar în construcții! Cincisprezece idei de decor pentru grădină!

Sculptura de grădină este o modalitate excelentă de a oferi individualitate teritoriului. Nu e neapărat să cumpărați compoziții gata destul de costisitoare, mai bine mergeți la un magazin cu materiale de constrcuție după un sac de ciment.

Nu uitați, atunci când lucrați cu amestecul de ciment nu e voie să-l lăsați mult timp în poziție statică. După ce amestecați toate componentele, turnați-l în formă cât mai repede posibil.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 parte de ciment;

-3 părți de nisip;

-3 părți de apă.

Compoziția de această consistență se lasă în formă pentru cel puțin 24 de ore. Vă permite să creați elemente destul de rezistente, care să vă decoreze grădina timp de mulți ani. În calitate de forme puteți folosi cele mai neobișnuite lucruri. Iată câteva idei interesante.

Plăci handmade

Pe post de forme pentru plăcile rotunde puteți întrebuința vase vechi. Pentru o îndepărtare mai ușoară, acoperiți baza cu folie alimentară. O soluție ingenioasă ar fi formele de copt din silicon.

1.

Loc pentru un lac decorativ

Un recipient pentru apă este potrivit atât ca decor, cât și ca element funcțional pentru grădină. Acesta poate fi hrănitor pentru păsări sau un rezervor pentru colectarea apei de ploaie.

2.

3.

Ghivece pentru flori

În calitate de formă, luați pahare de hârtie, căldăruși de la înghețată sau chiar niște cizme rupte pentru ploaie. Creați vase pentru plantele de interior după același principiu.

4.

5.

6.

7.

8.

Sculpturi originale

Transformați-vă grădina într-o galerie artistică în aer liber. În ajutor vă vin cele mai obișnuite obiecte.

9.

10.

11.

Lucruri utile pentru grădină

În grădină își găsesc locul chiar și lucrurile, care sunt, de regulă, de prisos în casă. De exemplu, cum vă pare acest abajur din ciment sau vaza în formă de sticlă? De fapt, puteți face copii ale multor lucruri interesante, creând propriile compoziții.

12.

13.

14.

15.

Mult spor!