Cină din ingrediente simple – 3 ouă și un pic de carne tocată!

Astăzi dorim să vă împărtășim o rețetă potrivită pentru o cină sățioasă și gustoasă. În acest fel de mâncare, puteți adăuga orice ingrediente aveți: ierburi aromatice în loc de ardei, ketchup sau pastă de roșii în loc de smântână, cașcaval, castraveți murați etc.

INGREDIENTE:

– 3 ouă;

– 1 lingură de lapte;

– carne tocată;

– unt;

– 1 ceapă sau cozi de ceapă verde;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 1 lingură de maioneză;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 ardei gras;

– 1 linguriță de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le cu un praf de sare, unul de piper negru măcinat și o lingură de lapte.

2. Încingeți o tigaie periată cu puțin ulei vegetal. Turnați câte un polonic de amestec de ouă în ea și prăjiți clătitele pe ambele părți, până când se vor rumeni. Din această cantitate de ingrediente, veți obține 3-4 clătite.

3. Pregătiți umplutura: asezonați carnea tocată cu sare și piper negru măcinat. De asemenea, adăugați câteva cubulețe de unt moale și cozile de ceapă verde tocate mărunt. Amestecați.

4. Într-un recipient separat, pregătiți un sos din maioneză și smântână fermentată, asezonându-l cu sare și un pic de usturoi granulat.

5. Tăiați ardeiul gras în formă de fășii.

6. Acum, luați o clătită de ou și răspândiți uniform pe ea câteva linguri de umplutură de carne tocată. Ungeți stratul cu o linguriță de sos de maioneză și smântână, apoi adăugați câteva fâșii de ardei la o margine. Rulați clătita în formă de ruladă. Puneți-o într-o formă de copt sau tigaie unsă cu puțin ulei vegetal. Procedați la fel cu toate clătitele.

7. Coaceți clătitele umplute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute.

8. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New