Cinci plante de interior, care trebuie să fie în casa oricărei femei cel puțin într-un exemplar!

Aichryson

Una dintre puținele suculente căreia i se atribuie efectul afrodiziacului. Aichryson-ul este cunoscut drept copacul dragostei, înflorește cu flori galbene în formă de stea, iar frunzele unor specii (surpriză!) seamănă cu forma unei inimi. Aichryson-ul este dăruit adesea tinerilor căsătoriți. Și nu e de mirare, deoarece această plantă suculentă va arată mai bogat decât un buchet de trandafiri, iar însăși tufa este folosită de multe ori în calitate de bonsai.

Hibiscus

Planta este adesea numită trandafir chinezesc și în toată lumea este considerată simbolul frumuseții și reînnoirii. Cu toate acestea, locul ei de baștină este India, unde există obiceiul de a adăuga crenguțe de hibiscus în coroana miresei. Conform artei Feng Shui, florile trandafirului chinezesc sunt capabile să reînvie pasiunea și să păstreze sentimentele, iar bobocii mari vor fi deosebit de plăcuți persoanelor romantice.

Spathiphyllum

Una dintre cele mai rafinate plante care pot fi văzute în casă. Floarea spathiphyllum este necesară nu numai pentru frumusețe: ea purifică aerul și îi crește nivelul de umiditate. Această plantă va spori semnificativ confortul oricărei încăperi. În plus, ea reprezintă fericirea și frumusețea feminină.

Mirt

Mirtul îmbogățește aerul cu uleiuri esențiale și are un efect vindecător. Ramurile sale sunt de asemenea împletite în coroana miresei – se crede că pot întări căsătoria. Doar o singură plantă vă ajută să creați în casă atmosfera unei grădini veșnic verde, deoarece tufa crește până la 2m înălțime și înflorește cu flori albe, cu un miros dulce.

Anthurium

Această floare de culoare roșie intens, oranj sau aurie are o aromă fermecătoare. Aspectul său viu colorat deja e capabil să vă ridice dispoziția. Planta ajută la îndepărtarea depresiei, dar mult mai important este faptul că prezența ei în cameră reduce numărul de bacterii dăunătoare. Anthurium-ul este considerat benefic pentru sănătatea bărbaților și pentru sănătate în general: frunzele filtrează aerul de amoniac, toluen și formaldehidă.

Uleiuri esențiale și aroma delicată – acesta este secretul atracției. Până la urmă, nu în zadar există mirosuri care ne plac și mirosuri care ne resping, nu-i așa? Să fim sinceri: cele 5 plante menționate sunt atât de frumoase, încât pot atrage atenția oricui! Nu este de mirare că au fost alese drept simbol al iubirii și prosperității. Dacă demult aveți în plan să cumpărați un nou ghiveci cu flori, avem plăcerea să vă propunem aceste candidaturi. Care v-a plăcut mai mult?