Cincisprezece mari greșeli în curățenie, care vă fac casa mai murdară!

Veți economisi timp, ținând cont de aceste sfaturi. 

Faptul că dispuneți de cele mai costisitoare soluții de curățare, nu înseamnă că aveți o casă cu adevărat curată. Dacă nu le folosiți corect, acest lucru vă face casa mai murdară. 

Urmați sfaturile noastre și veți avea nevoie de mai puțin timp pentru curățenie, pentru că veți face totul corect din prima. 

1.Supraîncărcarea mașinii de spălat vasele 

Aglomerarea mașinii de spălat vasele influențează asupra capacității aparatului de a spăla vasele cu săpun și apă. Mai mult decât atât, puteți scoate vasele și să vedeți că sunt la fel de murdară ca înainte de a le introduce. 

2. Spălarea tocătorului cu soluție de spălat vasele 

Cu părere de rău, soluția de spălat vasele nu poate îndepărta murdăria de pe tocătorul din lemn. Dacă doriți să distrugeți toți microbii, înmuiați tocătorul pentru câteva minute în soluție de înălbitor. 

3. Ignorarea celor mai frecvente puncte de atingere 

Robinetele, întrerupătoarele și mânerele ușilor sunt cele mai des folosite suprafețe din casa dumneavoastră, iată de ce sunt și cele mai murdare. Ștergeți-le zilnic cu un șervețel dezinfectant pentru a ține microbii sub control. 

4. Recipientul și filtrul aspiratorului necurățate 

Dacă nu curățați sacul aspiratorului, atunci pur și simplu împrăștiați praful, nu-l adunați. Goliți recipientul sau sacul după fiecare utilizare. Nu așteptați să se umple. 

5. Stropirea mobilierului cu soluție de curățat 

Când pulverizați soluția direct pe mobilă, acest lucru creează acumulări dificil de îndepărtat și atrage mai mult praf. Pentru a evita acest lucru, pulverizați produsul pe o cârpă și apoi ștergeți suprafețele prăfuite. 

6. Folosirea unor cârpe peste tot 

Aveți pete pe suprafețe? Posibil că folosiți aceeași cârpă pe diferite zone, răspândind astfel microbii și murdărie. Chiar dacă cârpa pare curată, trebuie spălată după fiecare utilizare. 

7. Utilizarea pămătufului din pene 

Acest articol minunat doar transferă praful de o suprafață pe alta. Mai bine folosiți o cârpă din microfibră, care va captura și va reține particulele. 

8. Nu ștergeți praful de pe pervaz înainte de spălarea geamurilor 

Dacă veți uita să ștergeți praful de pe pervazuri, orice soluție pentru geamuri, care va picura pe cadru, va transforma praful în murdărie. 

9. Păstrarea periei de veceu umede 

Salut, focar de bacterii! Dar există o variantă – păstrați peria în soluție pentru vasul de toaletă, schimbând-o periodic. 

10. Coș de gunoi murdar 

Dacă ați observat un miros neplăcut în bucătărie, aceasta poate indica faptul că nu ați spălat coșul de gunoi de ceva vreme. Ștergeți-l o dată pe săptămână cu detergent, care conține înălbitor, pentru a menține mirosurile urâte sub control. 

11. Vă grăbiți să curățați faianța 

Lăsați soluțiile de curățare să acționeze timp de câteva minute înainte să le ștergeți. Acest lucru ajută la dizolvarea grăsimii și murdăriei, deci curățarea va necesita mai puțin efort. 

12. Ignorarea firimiturilor din tastatură 

Înainte să mergeți spre tastatură cu un șervețel dezinfectant, neapărat o întoarceți cu susul în jos și scuturați firimiturile. 

13. Utilizarea săpunului lichid pentru orice 

Chiar dacă acest produs pentru îndepărtarea grăsimii este unul puternic, el lasă urme pe alte suprafețe. Prin urmare, ar trebui să evitați utilizarea săpunului lichid pentru geamuri și oglinzile mașinii. 

14. Adăugarea unei cantități excesive de balsam de rufe 

Este firesc că doriți să dormiți pe cearșafuri moi. Dar, utilizarea unei cantități mai mari de produs, decât este recomandat de producător, va avea un efect opus. Acest lucru poate face țesăturile rigide, sau chiar grase, și poate reduce absorbția prosoapelor. 

15. Utilizarea bureților murdari 

Bureții vor deveni focar de bacterii, dacă nu le veți dezinfecta la fiecare câteva zile (și să le schimbați în fiecare lună). Pentru aceasta, înmuiați buretele în apă și dați vasul la cuptorul cu microunde pentru un minut, setând puterea maximă. 

Dumneavoastră ați făcut aceste greșeli? 

Mult spor!