Cincisprezece trucuri, care vă ajută să rezolvați cu ușurință problemele cu îmbrăcămintea!

Gospodinele zilnic întâmpină mici probleme în treburile casnice, rezolvarea cărora necesită timp. Trebuie să se gândească cum să scoată petele de transpirație de pe hainele albe sau cum să le usuce, dacă sunt întârzie. Cum soluționați astfel de sarcini, și nu numai, aflați în continuare.

1.Uscare rapidă

Dacă trebuie să uscați de urgență un lucru, prosoapele din bumbac vă vin în ajutor. Întindeți un prosop, puneți haina umedă deasupra, îl răsuciți strâns și îl scurgeți bine, astfel încât bumbacul să absoarbă o cantitate maximă de umiditate. Dacă e nevoie, repetați procedura cu un al doilea prosop. Apoi, călcați haina prin prosop și agățați-o pe balcon pentru 10 minute, pentru ca excesul de umiditate să se evaporeze complet.

2.Gumă de mestecat lipită de haină

Gheața vă ajută să îndepărtați rapid guma de mestecat sau plastilina lipită de haină. Aplicați o pungă cu gheață pe substanța lipicioasă, țineți preț de câteva minute, apoi curățați cu grijă.

3.Păstrați culoarea neagră

Hainele negre nu își vor schimba culoarea dacă veți adăuga în apă sau în mașina de spălat 1 pahar de oțet.

Interesant: se pare că oțetul este o soluție universală pentru spălare. Este utilizat pentru albirea hainelor, pentru păstrarea culorilor și pentru îndepărtarea efectului de electricitate statică. În plus, acidul acetic elimină depunerile de săpun, care rămân pe haine și, deseori, provoacă alergii.

4.Introduceți șiretul

Șiretul ieșit din pantalonii scurți sau hanorac este o situație cunoscută oricărei persoane. Ca să nu vă necăjiți mult, încercând să-l introduceți din nou, folosiți un pai. Iar ca să scoateți capătul luați un ac de siguranță.

5.Fermoar defectat

Dacă fermoarul gecii dumneavoastră preferate nu se închide, îl ștergeți cu grafitul unui simplu creion. Vă propunem să vă imaginați că fermoarul este o pânză de colorat și să o vopsiți. Astfel veți lubrifia zimții și cheița va funcționa ca nouă.

6.Pete de transpirație

E uimitor, dar lămâia se descurcă perfect cu petele galbene de transpirație, care apar pe hainele albe pe parcursul verii. Pentru prepararea soluției-minune aveți nevoie doar de apă și zeamă de lămâie. Prelucrați zonele problematice cu amestecul obținut și lăsați pentru un timp, după care le spălați cum o faceți de obicei.

7.Scame pe haine

Haina cu scame poate distruge într-un moment chiar și cel mai impecabil look. Iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple, aveți grijă de lucrurile dumneavoastră și observați la timp aceste momente neplăcute. Iar de scame vă ajută să scăpați un aparat de ras de unică folosință sau o bandă adezivă de calitate.

8.Mirosul de încălțăminte

Dacă trebuie să împrospătați rapid încălțămintea, folosiți pliculețele cu ceai. Puneți-le în papuci și lăsați-le peste noapte. În acest timp, infuzia va absorbi mirosul neplăcut, iar pantofii vor mirosi a proaspăt.

9.Reparația încălțămintei

Folosiți un plasture pentru anvelope de bicicletă dacă trebuie să reparați rapid și de sine stătător o pereche de cizme de cauciuc sau altă încălțăminte.

10.Lărgiți blugii

Dacă blugii preferați v-au devenit pe neașteptate mici, nu vă întristați, puteți încerca să-i faceți mai largi. Pentru aceasta, tăiați cu grijă 2 triunghiuri în părțile laterale, iar în locul lor coaseți o bandă elastică de aceeași culoare.

11.Pete de iarbă

Petele dificile de iarbă și pământ le puteți îndepărta cu amestec de săpun lichid și peroxid de hidrogen. Acest lichid eficient și economic acționează mai bine decât orice soluție costisitoare de îndepărtare a petelor.

12.Fond de ten

Scăpați simplu de petele de fond de ten de pe hainele deschise la culoare folosind spuma de ras. Trebuie doar să prelucrați suprafețele murdare, apoi să spălați hainele, cum o faceți de obicei.

13.Fermoarul blugilor

Dacă fermoarul blugilor se deschide mereu, fixați cheița cu ajutorul unui inel pentru chei sau a unui elastic mic de silicon.

14.Sârma sutienului

Dacă purtarea sutienului preferat a devenit imposibilă din cauza sârmelor care iese din locul lor și vă înțeapă, folosiți un emplastru în bandă. Lipiți zonele problematice și îmbrăcați din nou lenjeria cu confort și plăcere.

15.Împrospătați hainele

Hainele, care nu au fost mult timp îmbrăcate, pot mirosi neplăcut. Dar puteți scăpa de el fără să folosiți mașina de spălat. Puneți lucrurile într-o pungă de plastic și le dați la congelator pentru câteva ore.

Mult spor!