Cincisprezece trucuri cu sarea, pe care trebuie să le încercați cât mai repede!

Sarea este un partener de viață zilnic pentru aproape fiecare persoană din lume. Dar oricât de omniprezent n-ar fi acest mineral apetisant, rareori folosim sarea pentru ceva înafară de gătit. Aceste 15 utilizări alternative vă vor schimba părerea despre sare pentru totdeauna!

1.Parbrize fără gheață și chiciură

Călătoriile de dimineață la servici după viscol sau un ger mare sunt destul de obositoare. Iar necesitatea de a rade stratul de gheață de pe parbriz este pur și simplu groaznică.

Instrucțiune: țineți o șosetă cu sare de bucătărie sub scaunul din față și ștergeți cu ea orice geam. Sarea reduce punctul de îngheț al umidității și previne formarea gheții în timpul nopții. Dimineața vă veți trezi cu geamurile mașinii curate.

2.Curățați vasul de toaletă și scurgerile

Există oare ceva, care vă poate strica complet seara, înafară de vasul de toaletă înfundat? Ceea ce a fost o plimbare rapidă până la toaletă s-ar putea transforma într-un loc al crimei, însă acest truc cu sarea vă poate salva dispoziția și cina (cu condiția că mai aveți o cameră de baie, pe care o puteți folosi în timp ce sarea își face efectul magic).

Instrucțiune: amestecați ½ de cană de sare grunjoasă cu ½ de cană de bicarbonat de sodiu și turnați amestecul în vasul de toaletă împreună cu 6 pahare de apă clocotită. Lăsați soluția să acționeze timp de câteva ore, pentru a slăbi înfundarea, înainte să utilizați pompa.

3.Înmuiați blugii

Dacă noua pereche de blugi este un pic aspră, înmuiați-o cu sare!

Instrucțiune: puneți blugii în soluție de apă (astfel încât să fie acoperiți) și 1 pahar de sare grunjoasă. Lăsați-i să stea timp de 2-3 ore, spălați-i și uscați-i. Dacă preferați să folosiți mașina de spălat, atunci adăugați ½ de ceașcă de sare în detergent.

4.Răciți rapid berea și băuturile carbogazoase

Dacă ați cumpărat o cutie de bere sau apă carbogazoasă caldă și aveți nevoie să o răciți imediat, folosiți puterea științei!

Instrucțiune: adăugați soluție de sare (1/2 de ceașcă de sare și 2 cești de apă) în gheață. Amestecul de sare, apă și gheață, în proporții corecte, creează o soluție, care este mult sub punctul de îngheț al apei. Vă va răci băuturile într-un timp record.

5.Evitați estomparea culorilor

Dacă nu aveți posibilitatea să separați hainele murdare în câteva grămezi, dar vă faceți griji pentru noul top roz, care se poate estompa în timpul spălării, pur și simplu înmuiați-l în apă cu sare, ca să evitați orice problemă.

Instrucțiune: înmuiați haina nouă de culoare intensă în apă (cât să o acopere) și 1 pahar de sare grunjoasă și o lăsați pentru 1-2 ore înainte de spălare. Adăugați ¼ de ceașcă de sare la ciclul de spălare pentru o protecție suplimentară.

6.Fertilizați plantele cu sare de mare

Sarea de mare este bogată în minerale (sodiu, fier, calciu, magneziu și potasiu), ceea ce o face un îngrășământ ideal pentru grădina dumneavoastră.

Instrucțiuni: amestecați 1 linguriță de sare cu 1l de apă și adăugați soluția în pulverizatorul de grădină. Repetați procedura la fiecare 1-2 săptămâni în timpul sezonului vegetativ.

7.Folosiți sarea pentru îndepărtarea buruienilor

Sarea este o rezolvare ieftină a problemei, pe care neapărat trebuie să o încercați!

Instrucțiune: aduceți până la fierbere soluția din 1 pahar de sare grunjoasă și 2 pahare de apă. După ce se răcește, turnați soluția în pulverizatorul de grădină sau pur și simplu direct pe buruieni. Dar vă avertizăm: sarea va distruge și celelalte plante, pe care le va atinge, deci fiți atenți!

8.Oferiți măturilor o viață mai lungă

Există o zicală jamaicană veche: „Noua mătură strânge mai bine, însă cea veche cunoaște colțurile”. Puteți dubla viața unei mături noi, umezind perii într-o găleată cu apă fierbinte cu sare.

Instrucțiune: înmuiați timp de 30 de minute mătura sintetică sau vegetală într-o soluție din ½ de cană de sare amestecată cu 1l de apă. Lăsați-o să se usuce complet.

9.Calmați durerea după înțepături de insecte

Sarea este un remediu vechi al fermierilor, care calmează eficient durerea după înțepăturile de albine și alte insecte, precum și arsurile iederii otrăvitoare.

Înțepăturile de albine: puteți reduce inflamarea și durerea, umezind zona înțepăturii și acoperind-o cu sare.

Înțepăturile de țânțari și ploșnițe: înmuiați zona pentru 5-10 minute în apă cu sare.

Iederă otrăvitoare: apa caldă cu sare va ajuta la reducerea mâncărimii.

10.Preveniți întărirea în timpul gătitului

Acest lucru este inevitabil: atunci când gătiți, ceva întotdeauna se varsă pe aragaz. Pur și simplu nu permiteți să se întărească și să se transforme în murdărie greu de îndepărtat.

Instrucțiune: presărați puțină sare peste ceea ce s-a vărsat, cât are consistență lichidă. După ce plita se va răci, veți putea să îndepărtați totul cu o cârpă.

11.Îndepărtați petele de grăsime de pe tigăi și cratițe

Petele arse de grăsime sunt cele mai dificile. Totuși, sarea va alunga petele încăpățânate de pe cratițe și tigăi.

Instrucțiune: presărați sare direct pe vas sau adăugați ¼ pahar de sare în chiuveta unde stau vasele la înmuiat.

12.Reduceți timpul de gătire

Apa cu sare se încălzește mai repede decât cea simplă, deci puteți micșora puțin timpul de fierbere a pastelor și colțunașilor.

13.Împrospătarea respirației

Clătirile cu apă sărată vor distruge bacteriile. Acest truc igienizează cavitatea bucală fără fluor sau adaosuri de zahăr. Dar nu înlocuiește spălatul pe dinți!

14.Dezodorizați adidașii urât mirositori

Există metoda împrospătării încălțămintei în congelator. Însă, dacă nu doriți ca adidașii urât mirositori să stea alături de produsele din congelator, atunci încercați acest truc simplu cu sare.

Instrucțiune: în fiecare seară, presărați puțină sare în încălțăminte.

15.Îndepărtați petele de ceai și cafea

Eliminați petele neplăcute de ceai și cafea din viața dumneavoastră, presărând sare pe un burete și frecând apoi petele. Sfat: acest truc funcționează și în cazul vaselor de sticlă murdare de ruj!

Mult spor!