Cipici-balerini dintr-un dreptunghi tricotat!

Un model simplu de realizat dintr-un dreptunghi tricotat cu lățimea de 15 cm (pentru toate mărimile) și lungimea de 19 cm. Pentru a determina lungimea necesară, măsurați lungimea piciorului (în cazul nostru 22 cm) și realizați un dreptunghi cu 3 cm mai mic pentru mărimile mici și cu 3,5 cm pentru mărimile mari.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir de tricotat roșu 100 gr/220 m;

– andrele 4.0 mm;

– ac;

– fir de tricotat gri – pentru decor.

Tensiunea firului: 18 ochiuri = 10 cm lățime

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 28 de ochiuri pe 2 andrele.

2. Scoateți o andrea și lucrați în punct leneș 19 cm (70 de rânduri): primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos.

3. Închideți ochiurile: transferați primul ochi pe andreaua dreaptă, al doilea ochi îl lucrați pe față, apoi treceți ochiul transferat peste cel lucrat.

4. Continuați: lucrați următorul ochi pe față și treceți ochiul de pe andreaua dreaptă peste ochiul lucrat.

5. Tăiați firul lung, îl treceți prin ochi și legați un nod.

6. Coaseți călcâiul. Introduceți firul în urechea acului, îndoiți dreptunghiul în jumătate pe lungime, coaseți de câteva ori ochiurile marginale de pe ambele părți, apoi treceți acul prin câte un ochi marginal (nu tot ochiul, doar arca de margine a ochiului) de pe fiecare parte și le fixați împreună.

7. Când vă rămâne 1 cm până la capăt, treceți acul prin cele aproximativ 5 ochiuri marginale rămase și trageți bine firul. Pentru o fixare mai sigură, puteți să mai coaseți de câteva ori.

8. Scoateți acul pe partea de dos și ascundeți firul printre ochiuri. Tăiați firul.

10. Pliați dreptunghiul în jumătate și, pe partea de față, aproximativ 1 cm, treceți acul prin ochiurile marginale, legați firele și scoateți capătul firului pe partea de dos.

11. Coaseți de câteva ori ochiurile trase cu firul, fixându-le.

12. Treceți acul prin câte un ochi marginal (nu tot ochiul, doar arca de margine a ochiului) de pe fiecare parte și le fixați împreună, până pe ambele părți rămân câte 2 ochiuri.

13. Treceți acul prin cele 2 ochiuri rămase și prin alte 3 ochiuri ale dreptunghiului, pe o parte, apoi prin 3 ochiuri ale dreptunghiului și prin cele 2 ochiuri rămase. Trageți bine firul și coaseți de câteva ori.

14. Continuați să coaseți încă câțiva centimetri: treceți acul prin arca ochiurilor marginale de pe ambele părți și le fixați împreună.

15. Măsurați și determinați pe picior dacă e nevoie să mai coaseți, apoi fixați și ascundeți firul.

16. Luați 1 fir roșu de 20 cm și 2 fire gri, la fel, de 20 cm.

17. Așezați împreună cele 3 fire și le răsuciți într-un șnur.

18. Așezați șnurul în jumătate și eliberați un capăt, astfel încât el să se răsucească.

19. Iar șnurul răsucit îl legați într-un nod și obțineți un trandafir.

20. Luați un ac simplu cu fir și coaseți capetele firelor pe partea de dos a trandafirului. Apoi, pentru ca floarea să nu se desfacă, treceți acul prin ochiurile de margine ale părților opuse și le fixați împreună.

21. Formați astfel câteva flori și le coaseți pe suprafața cipicului, decorându-l.

Mult spor!