Cipici de cameră croșetați foarte simplu din 2 pătrate!

Un model de cipici care vor bucura ochii nu doar apropiaților voștri, dar și oaspeților ce vor dori o pereche pentru ei!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fire de tricotat de 3 mm;

-croșetă de de croșetat de 5 mm;

PAȘI DE URMAT:

Acești cipici sunt potriviți pentru mărimea 35/36. Dacă doriți să croșetați o mărime mai mare, atunci adăugați ochiuri de lanș și măsurați.

Montați un lanț de 30 de ochiuri.

Faceți 1 ochi de lanț și în fiecare ochi lucrați un picioruș mare redus până la sfârșitul lanțului. Faceți 1 ochi de lanț și întoarceți lucru. La fel lucrați în fiecare ochi de lanț un picioruș mare redus, introducând croșeta prin ambele ochiuri prin peretele din față.

Lucrați în acest mod 24 de rânduri până obțineți un pătrat de 21 cm lungime și 23 cm lățime. Croșetați al doilea pătrat.

Împăturiți în 3 părți egale și plasați câte un marcator pe fiecare parte, astfel încât să obțineți unul pentru piciorul drept, altul pentru stâng.

Cu un ac de tapiserie strângeți ochiurile de margine de sus până la marcator și trageți firele din ambele părți. Faceți 2-3 noduri strânse pentru siguranță.

Încălțați pe picior și cu ace de siguranță fixați unde veți coase cu firul tăiat.

Întoarceți pe dos și coaseți călcâiul pe marginea opusă.

Ultimele 3 ochiuri de pe stânga și 3 ochiuri de pe dreapta, le adunați pe acul de patiserie și trageți vârful, astfel încât să obținei un călcâi rotund.

Decorați cipicii cu un nasture decorativ sau un obiect croșetat.

Mult spor!

New