Cipici extrem de simpli realizați dintr-o pânză tricotată!

Încă un model de cipici de cameră tricotați pentru mărimea 37. Ornamentul este simplu, iar cusătura este la talpă și la spate.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat 2 culori (mov și verde);

– foarfecă;

– andrele nr.3;

– ac cu ureche mare.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 23 de ochiuri pe andrele (fir mov).

2. Lucrați 2 rânduri în punct leneș (toate ochiurile pe față pe partea de față și pe partea de dos).

3. Rând 3. Începeți să faceți ornamentul cu fir verde deschis. Primul ochi pe față, scoateți 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați (firul în spatele lucrului), 1 ochi pe față, 1 ochi scos și repetați, până la sfârșitul rândului.

4. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, ochiul scos în rândul anterior îl scoateți din nou (firul în fața lucrului), 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos și repetați, până la sfârșitul rândului.

5. Lucrați 2 rânduri în punct leneș cu fir mov, apoi repetați ornamentul și tricotați astfel 58 de rânduri (14,5 cm).

Sfat. Pentru mărimea 38, e nevoie să tricotați 17 cm, pentru 39 – 19 cm.

6. Începeți să faceți triunghiul din față cu fir verde deschis. 1 rând de ochiuri pe față, întoarceți lucrul și lucrați rândul pe dos cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

7. Întoarceți lucrul pe partea de față, primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, până la ultimele 3 ochiuri.

8. Treceți firul în fața lucrului, transferați 1 ochi de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă, firul în spatele lucrării și îl întoarceți înapoi pe andreaua stângă. Întoarceți lucrul.

9. Pe partea de dos, lucrați toate ochiurile pe față, până la sfârșitul rândului.

10. Următorul rând de față, îl lucrați cu ochiuri pe față, până la ultimele 4 ochiuri. Treceți firul în fața lucrului, transferați 1 ochi de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă, firul în spatele lucrării și îl întoarceți înapoi pe andreaua stângă. Întoarceți lucrul.

11. Rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

12. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 6 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

13. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 8 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

14. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 10 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

15. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 12 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

16. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 14 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

17. În următorul rând, lăsați nelucrate ultimele 16 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

18. Lucrați 5 ochiuri, nelucrate rămân 18 ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

19. Partea de față, lucrați 3 ochiuri, nelucrate rămân 20 de ochiuri, iar rândul de dos îl lucrați cu ochiuri pe față, până la sfârșit.

20. Lucrați 2 rânduri cu ochiuri pe față cu fir mov.

21. Începeți să faceți al doilea triunghi: lucrați 3 ochiuri pe față și întoarceți lucrul.

22. Lucrați 2 ochiuri pe față 1 ochi pe dos și întoarceți lucrul.

23. Lucrați 5 ochiuri, întoarceți lucrul, 4 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos.

24. Continuați să adăugați câte 2 ochiuri în fiecare rând.

25. Apoi lucrați 58 de rânduri, repetând ornamentul, închideți ochiurile și coaseți talpa și călcâiul.

Mult spor!