Cipici simpli pentru bărbați!

Călduroși, confortabili și frumoși!

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire pentru tricotat — 2 nuanțe de verde;

-andrele (noi am folosit nr. 3.5);

-un foarfece;

-un ac cu ureche largă;

-o croșetă groasă.

MOD DE LUCRU:

1.Montați 53 ochiuri pe andrele, folosind firul deschis la culoare. La sfârșit realizați un nod între firul lung și firul scurt, care a mai rămas.

2.Tricotați următoarele rânduri pe față (în punct leneș) până veți obține un dreptunghi cu lățimea de 5 cm: primul ochi de pe fiecare rând se trece pe andreaua dreaptă, se tricotează celelalte ochiuri pe față și doar ultimul — pe dos.

3.Închideți 17 ochiuri în felul următor: lucrați 2 ochiuri împreună, pe față, după care treceți ochiul rezultat de pe andreaua dreaptă pe cea stângă și repetați pașii respectivi până veți reduce 17 ochiuri.

4.Tricotați restul rândului pe față.

5.Repetați pașii 3 și 4 încă o dată. Astfel vor rămâne 17 ochiuri + 2 ochiuri marginale pe andrea.

6.Tăiați firul deschis la culoare, lăsând doar o bucățică mică din el. Uniți firul închis la culoare cu cel deschis prin înnodare.

7.Tricotați următoarele rânduri pe față (în punct leneș) până veți obține un dreptunghi cu lungimea de 19 cm (practic trebuie să repetați pasul 2).

Noi am tricotat cipicii pentru o persoană cu lungimea tălpii de 24 cm: dreptunghiul de 19 cm este suficient să cuprindă toată talpa, când este întins.

Astfel, măsurați lungimea tălpii dumneavoastră și tricotați un dreptunghi, al cărui lungime să fie cu 5 cm mai mică decât lungimea tălpii.

8.Introduceți firul de culoare deschisă și continuați tricotarea pe față (în punct leneș). Ca să determinați lungimea părții respective, îndoiți porțiunile libere ale dreptunghiului inițial peste cel de culoare închisă: cea de-a doua porțiune deschisă la culoare trebuie să acopere porțiunea rămasă din dreptunghiul închis la culoare.

9.Închideți lucrarea, tricotând ochiurile destul de larg. Marginea rezultată trebuie să fie foarte elastică, deoarece ea se va afla la nivelul călcâiului. Lăsați un fir mai lung înainte de înnodare, ca să-l folosiți la cusut.

10.Apoi treceți bucățile de fir, care au rămas după schimbarea culorilor, prin 5-6 ochiuri de pe rândurile din dreptul lor, folosind o croșetă. Dacă rămân capete libere din ele, tăiați-le cu foarfecele.

11.După aceasta îndoiți cele 2 porțiuni deschise la culoare așa cum este prezentat în imaginile de la punctul 8. Apropiați marginile lor, astfel încât să se suprapună ideal și punctul de intersectare a laturilor scurte ale primului dreptunghi să se afle în mijlocul laturii libere a ultimului dreptunghi. Uniți-le prin coasere (când veți ajunge la punctul de intersectare a laturilor scurte, uniți-le prin 2-3 bucle de ață).

!!! Este important să realizați cusăturile pe dosul cipicului.

12.Coaseți părțile laterale ale viitorului cipic, unind laturile libere ale porțiunii deschise la culoare și ale porțiunii închise la culoare de fiecare parte.

Mai întâi introduceți acul cu 2-3 ochiuri înainte de începutul rândului, după care reveniți la începutul rândului și strângeți colțul respectiv. Astfel cipicul se va așeza mai bine pe picior (porțiunea respectivă se va afla la vârful lui).

Procedați similar la capetele opuse ale cusăturilor respective, ca să evitați apariția colțurilor ascuțite, bombate.

13.Întoarceți cipicul pe față. Decorați marginile lui libere cu croșeta, lucrând piciorușe scurte și folosind firul închis la culoare. Începeți croșetarea din mijlocul părții continue (de la călcâi). Când veți ajunge la locul de intersecție a celor 2 părți din față, uniți-le prin 2 piciorușe mari.

14.Procedând similar, confecționați cel de-al doilea cipic.

15.Purtați cipicii și bucurați-vă de confortul oferit de ei!

Spor la treabă!