Cipici tricotați cu două andrele! Cipici simpli dintr-un dreptunghi!

Acești cipici se realizează cu 2 andrele dintr-un dreptunghi tricotat în punct leneș. Cipicii sunt foarte simpli și îi puteți face într-o singură seară! Instrucțiunile sunt pentru mărimea 39-40. Pentru altă mărime, montați inițial un alt număr de ochiuri pe andrele.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de tricotat 2 culori: bej (fir A) și mov (fir B);

-andrele nr.4;

-ac.

PAȘI DE URMAT:

1.Montați 42 de ochiuri pe andrele (fir A).

2.Lucrați 10 rânduri în punct leneș.

3.Adăugați firul B și lucrați 4 rânduri în punct leneș.

Sfat. Primul ochi nu se lucrează, ochiul de margine pe dos – înafară de rândurile când are loc trecerea la altă culoare.

4.Lucrați 2 rânduri în punct leneș cu fir A. Ochiul de margine din al 2-lea rând îl lucrați pe față și adăugați 8 ochiuri pe andrea.

5.Întoarceți lucrarea și continuați să lucrați în punct leneș 51 de rânduri (pe andrele aveți deja 50 de ochiuri), alternând firul A (10 rânduri) și firul B (4 rânduri).

6.Întoarceți lucrarea pe dos și închideți jumătate de ochiuri, adică 25: lucrați câte 2 ochiuri împreună și treceți ochiul obținut pe andreaua stângă.

7.Cele 25 de ochiuri rămase le lucrați pe față cu fir A.

8.Continuați să lucrați 48 de rânduri în punct leneș, alternând firul A (10 rânduri) și firul B (4 rânduri).

9.Închideți ochiurile cu fir A.

Sfat. Lucrarea obținută are lungimea de 24 cm și 20 cm (diferența de 8 ochiuri), înălțimea de 14 cm (până la mijlocul tălpii) și circumferința gleznei de 12 cm (o puteți mări în funcție de circumferința piciorului dumneavoastră).

10.Pliați lucrarea cu partea de față în interior și coaseți vârful cipicului: fixați firul și treceți cu acul prin ochiurile marginale interioare.

11.Coaseți apoi talpa și călcâiul.

Atunci când coaseți al doilea cipic, va fi nevoie să tricotați fâșiile ca reflectate în oglindă, astfel încât să fie asimetrice.

Mult spor!