Ciuperci ca în restaurant – rețetă obținută de la un bucătar cunoscut!

Ruladă din ciuperci care se prepară ușor, gustos din ingrediente minime!

INGREDIENTE:

-600 g de ciuperci Champignon;

-1,5 lingură de ulei vegetal;

-1 linguriță de sare;

-piper negru măcinat după gust;

-350 ml de smântână;

-200 ml de smântână pentru frișcă de 10%;

-20 g de gelatină + 70 ml de apă rece;

-50 g de mărar proaspăt;

-3-4 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în apă rece și lăsați să se umfle.

2. Ciupercile Champignon le spălați bine sub un jet de apă rece. Tăiați în jumătate sau în 4 părți. Dacă ciupercile sunt mici, atunci le puteți lăsa și întregi.

3. Într-o tigaie cu 1,5 lingură de ulei prăjiți ciupercile. Mai întâi ele vor elibera multă apă, care trebuie evaporată prin prăjire. Apoi continuați să le prăjiți la foc mic până se vor rumeni aproximativ 15-20 de minute.

4. Când ciupercile s-au rumenit, adăugați smântâna și smântâna pentru frișcă, condimentați cu sare și piper negru măcinat. Amestecați și lăsați să se coacă.

5. Când începe să fiarbă sosul, adăugați mărarul tocat fin și usturoiul zdrobit sau tocat mărunt. Gelatina umflată o adăugați în sos și amestecați până veți simți că toată gelatina s-a dizolvat complet.

6. Luați tigaia de pe foc. Într-o formă dreptunghiulară de silicon de mărimea de 21×10 cm (Dstră luați o formă dreptunghiulară de care aveți în bucătărie), și turnați amestecul fierbinte în ea.

7. Lăsați să se răcească puțin și doar apoi acoperiți cu folie alimentară. Dați la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine până dimineața.

8. Următoarea zi înlăturați folia și scoateți-o din formă. (Datorită formei de silicon, se scoate foarte ușor și nu se lipește de pereții formei).

Se feliază foarte ușor. Serviți individual sau ca aperitiv pe masa de sărbătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New