Clătite cu dovlecei și verdeață!

Simple, delicioase, sățioase! Dacă vă plac dovleceii, pregătiți neapărat acest tip de clătite. Ingredientele necesare sunt disponibile, iar timpul de preparare este destul de scurt!

INGREDIENTE:

-un dovlecel mediu;

-3 ouă;

-300 ml de lapte (puteți să îl înlocuiți cu chefir sau lapte bătut);

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-o linguriță de sare;

-300-350 g de făină;

-2 linguri de ulei;

-condimente — după gust;

-verdeață — după gust (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați dovlecelul de coajă. Dați-l prin răzătoarea mare.

2.Presărați o linguriță de sare (sau după gust) peste dovlecelul ras. Amestecați. Puneți-l deoparte pentru 5-10 minute, după care scurgeți o parte din sucul, pe care l-a eliberat.

3.Adăugați ouăle, laptele, bicarbonatul de sodiu și condimentele dumneavoastră preferate (noi am folosit doar piper negru măcinat) în bolul cu dovlecelul pregătit.

4.Adăugați treptat făina cernută și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat destul de gros. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 10 minute.

5.Adăugați verdeața mărunțită (noi am folosit pătrunjel) și uleiul. Amestecați.

6.Încingeți o tigaie cu diametrul de 20-22 cm pe foc moderat. Adăugați puțin ulei în ea.

7.Apoi, folosind o lingură mare sau un polonic mic, turnați puțin aluat în tigaia pregătită și răspândiți-l uniform (înainte de modelarea fiecărei clătite amestecați aluatul): clătitele cu dovlecei sunt mai groase decât cele clasice. Prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni, pe foc moderat.

8.Serviți clătitele. Puteți să le savurați ca atare sau unse cu unt, smântână, maioneză, diverse sosuri. De asemenea, ele pot fi umplute cu compoziții sărate: carne tocată, ciuperci, legume etc.

Noi le-am uns cu maioneză amestecată cu usturoi trecut prin presa de usturoi și verdeață mărunțită, după care le-am rulat sub formă de rulouri, îndoindu-le marginile laterale spre interior. Dacă veți folosi această variantă, puteți să adăugați câte o fâșie de castravete murat în interiorul clătitelor: este o combinație grozavă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!