Clătite marocane din aluat spumos.Fine și aerate ca un nor!

De acest deliciu cu găuri te îndrăgostești din prima! Clătitele marocane – beghrir, sunt atât de aerate și pufoase, încât nu îți vine să crezi că sunt adevărate! Expresia “se topesc în gură” este despe ele. În Maroc, această gustare celebră, se vinde chiar în gheretele din stradă.
Ingredientele sunt cunoscute și accesibile, nimic exotic. Făină, ulei, gălbenușuri, griș…Apropo, se recomandă, preventiv, să măcinați puțin grișul în râșnița pentru cafea. Dar nu făină, trebuie să rămână mici particule. Clătitele se prăjesc pe o singură parte, nu e necesar să fie întoarse. Dacă veți turna aluatul în mijlocul tigăii și îi veți permite să se repartizeze singur, obțineți clătite de o formă rotundă perfectă.

INGREDIENTE:

-650 ml de apă;

-300 gr de făină;

-100 gr de griș;

-2 gălbenușuri;

-1 linguriță de zahăr;

-1 linguriță de ulei;

-½ linguriță de drojdie;

-½ linguriță praf de copt.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol adânc sau cratiță, combinați ingredientele uscate: făina cernută, grișul, zahărul, drojdia și praful de copt. Adăugați uleiul, gălbenușurile și apa cladă în jet subțire. Amestecați bine.

2.Bateți amestecul, cu mixerul sau blenderul, timp de 1-2 minute. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați aluatul să crească pentru 60-90 de minute.

3.Aluatul va crește de 2 ori în volum. Îl amestecați atent și îl turnați, cu polonicul, pe tigaia încălzită ușor și fără ulei. Focul trebuie să fie mic spre mediu. Când aluatul cu bule de deasupra s-a uscat înseamnă că clătita e gata.

Se servesc cu 50 gr de unt topit amestecat cu 70 gr de miere. Acest sos dulce tranfromă clătitele marocane într-un desert extraordinar. Dacă v-a plăcut rețeta, împărtășiți-o și prietenilor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!