Coc aceste franzele împletite în condiții casnice! La început, toți au crezut că sunt cumpărate!

Cu siguranță, toți vor fi de acord cu faptul că pâinea coaptă de casă e cea mai bună. Iar dacă mai aveți și o rețetă reușită de aluat, atunci toate laudele sunt doar ale dvs. Astăzi vă prezint una dintre rețetele mele de aluat reușit pentru pâine, și o metodă simplă de împletire. Vor ieși atât de puhave și delicioase, încât o să doriți să le pregătiți din nou și din nou!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de lapte;

– 50 ml de apă;

– 2 ouă;

– 30 g de drojdie proaspătă (10-12 g de drojdie uscată);

– 100 g de zahăr tos;

– 110 g de unt;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de cardamom;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 700-720 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou + 2 lingurițe de apă (pentru ungere);

– fulgi de migdale (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele și apa caldă în bolul pentru frământat. Apoi adăugați drojdia fărâmițată și o linguriță de zahăr din cantitatea totală. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și 5-6 linguri de făină din cantitatea totală. Trebuie să obțineți o consistență moale, ca cea a smântânii.

2. Acoperiți bolul cu o folie și lăsați maiaua să se ridice timp de aproximativ 20-30 de minute.

3. Într-un castronaș mai mic, bateți puțin ouăle de temperatura camerei cu zahărul tos, cel vanilat, sarea și cardamomul.

4. Peste 20 de minute, combinați amestecul de ouă cu maiaua.

5. După aceasta, adăugați aproape toată făina cernută din timp, lăsându-vă puțin pentru a frământa aluatul pe masă. Inițial, îl puteți amesteca cu spatula, cât va fi posibil, apoi treceți la frământatul cu mâinile.

6. Când totul se va aduna într-o bilă, începeți să încorporați untul, puțin câte puțin. Acesta trebuie să fie moale. Mai apoi, transferați aluatul pe masă și mai frământați-l puțin cu făina rămasă. La urmă, puneți-l în bolul uns cu ulei, acoperiți-l cu o folie alimentară și un prosop și lăsați aluatul să dospească timp de aproximativ 50 de minute la temperatura camerei.

7. După ce și-a dublat volumul, transferați aluatul pe suprafața de lucru unsă cu ulei. Împărțiți-l în șase bucăți egale și modelați-le în formă de bile. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le sub ea timp de 5 minute.

8. Peste 5 minute sub peliculă și 1 minut fără ea, întindeți puțin fiecare bilă de aluat și rulați-o în formă de rulou. Mai lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

9. Ștergeți suprafața de ulei și presărați-o cu făină. Acum, întindeți fiecare rulou în formă de șnur. Faceți asta în două etape, ca să vă fie mai ușor.

10. Puneți 3 din șnururile obținute unul lângă altul, lipiți-le capetele de sus împreună și împletiți-le în formă de cosiță. În final, lipiți și capetele de jos împreună și ascundeți-le dedesubt.

11. Modelați astfel și cea de-a doua franzelă și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească la temperatura camerei timp de 20 de minute. După aceasta, periați-le cu un amestec de gălbenuș de ou și apă și presărați-le cu fulgi de migdale.

12. Coaceți franzelele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-28 minute. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

13. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. După aceasta, feliați-le frumos și le puteți servi.

Acestea vor arăta foarte frumos chiar și pe o masă de sărbătoare, în locul pâinii cumpărate de la magazin. Și vor fi mult mai apreciate, credeți-ne!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!