Colectarea corectă a semințelor de roșii – semințe sănătoase și o roadă bogată! Sfaturile unui grădinar cu experiență!

Dacă doriți să colectați semințele de roșii pentru utilizare ulterioară, puteți utiliza metoda fermentării. Acest proces este simplu și vă permite să colectați semințele într-un mod profesional.

Mod de lucru:

1. Pentru a începe, tăiați roșia în jumătate pentru a expune camerele semințelor. Scoateți semințele cu degetul și puneți-le într-un recipient. Dacă vă îngrijorează că puteți introduce o infecție, puteți spăla bine mâinile cu săpun și puteți purta mănuși.

2. După ce ați scos semințele, adăugați apă în recipient și amestecați bine. Lăsați amestecul să fermenteze. Dacă temperatura din casă este caldă, fermentarea poate dura între 12 și 24 de ore. Când semințele încep să plutească la suprafața amestecului, înseamnă că fermentarea s-a încheiat. Nu le lăsați mai mult, deoarece vor încolți.

3. Clătiți semințele cu apă rece și răspândiți-le pe o bucată de material pentru a se usca. Nu folosiți hârtie sau șervețele, deoarece semințele se pot lipi de ele. Semințele se vor usca în aproximativ o zi, în funcție de temperatura și umiditatea din locuință.

4. După ce s-au uscat, puteți pune semințele în pungi și le puteți păstra pentru utilizarea ulterioară. Semințele pot fi păstrate chiar și până la 10 ani sau mai mult. Este important să le păstrați într-un loc uscat și răcoros, cum ar fi un dulap. Nu este recomandat să le păstrați în frigider, deoarece umiditatea poate fi prea mare. De asemenea, nu le păstrați în pungi de hârtie, deoarece insectele pot intra prin hârtie și pot distruge semințele. Pungile de plastic sunt o opțiune bună pentru depozitarea semințelor.

În concluzie, colectarea semințelor de roșii prin metoda fermentării este un proces simplu și profesional. Urmând acești pași simpli, vă puteți colecta cu ușurință semințele de roșii pentru grădina dvs., fără să le cumpărați din comerț.

Spor la grădinărit!