Colțunași cu umplutură de cartofi și brânză feta!

Să pregătim împreună colțunași gigantici gustoși și fini. Cuceresc pe fiecare, de la mic la mare! 

INGREDIENTE: 

-800 gr de cartofi; 

-250 gr de brânză feta (sau brânză telemea); 

-1 lingură de smântână fermentată; 

-sare și piper negru; 

-500 gr de făină; 

-1 ou; 

-250 ml de decoct de cartofi fierbinte; 

-sare și turmeric; 

-unt – pentru servire. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Fierbeți cartofii, scurgeți 250 ml de lichid, în cratița cu cartofi adăugați o bucățică de unt și pasați cu pasatorul, cât să obțineți un piure. 

2. Treceți brânza prin răzătoarea mare, o adăugați în vasul cu cartofi și pasați din nou cu pasatorul. 

3. Gustați umplutura, mai adăugați sare, dacă e nevoie, piper negru, smântână și amestecați foarte bine. 

4. În vasul cu făină, adăugați sare, amestecați, adăugați puțin turmeric și mai amestecați o dată. 

5. Adăugați ou, amestecați, turnați decoctul fierbinte în 2 partide și frământați aluatul, până se omogenizează ingredientele. 

6. Îl transferați apoi pe suprafața de lucru unsă cu ulei și îl frământați timp de 5 minute. Dacă e nevoie, ungeți mâinile, la fel, cu ulei. Aluatul final trebuie să fie moale, plăcut, elastic și nelipicios. Îl puneți într-o pungă de plastic și îl lăsați să se odihnească timp de 10-15 minute. 

7. Pentru comoditate, tăiați aluatul în jumătate. Presărați suprafața de lucru și aluatul cu făină, apoi îl întindeți într-un blat subțire. 

8. Tăiați cercuri de 10 cm, adăugați câte aproximativ 1 lingură de umplutură, lipiți marginea și aplatizați puțin colțunașii. 

9. Aduceți o cratiță cu apă până la punctul de fierbere, adăugați sare, transferați pe rând colțunașii și nu amestecați, până nu se ridică la suprafață. 

10. După care, îi fierbeți timp de 1-2 minute și îi scoateți pe farfurie. Ungeți colțunașii cu unt și îi presărați cu boia sau verdeață. 

Colțunașii sunt foarte gustoși, aluatul este subțire, iar umplutura delicioasă. Un preparat delicat și extraordinar de bun! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!