Colțunași „leneși” cu brânză dulce de vaci, preparați fără făină!

În copilărie ne plăcea să pregătim colțunași cu diferite umpluturi împreună cu mama. Ce-i drept, după aceasta ea trebuia să spele bucătăria și pe noi. Acum încercăm să implicăm copiii în procesele de gătit, dar nu facem colțunași clasici cu ei, deoarece știm o rețetă minunată: colțunași „leneși” cu griș și brânză dulce de vaci, preparați rapid, fără frământare.

Înainte de a începe prepararea punem o cratiță cu apă pe foc. Știm că atunci când ea va da în clocot, aluatul va fi gata. Folosim brânză cât mai uscată, ca să ne asigurăm că toți colțunașii își vor menține bine forma. Dacă nu vă place grișul, puteți să-l înlocuiți cu făină. Dar datorită grișului, aluatul iese mai fin. Această rețetă este ideală: mâinile și masa rămân curate, iar gustul colțunașilor cu brânză dulce de vaci este foarte intens. Convingeți-vă și voi!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză dulce de vaci;

-1-2 ouă;

-5-6 linguri de griș;

-zahăr tos — după gust;

-8 g de zahăr vanilat;

-25 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Dacă brânza dulce de vaci este prea umedă, trebuie să o separați de zerul excesiv. Puneți-o în tifon împăturit în câteva straturi, atârnați-o sau așezați-o într-o strecurătoare și puneți o greutate peste ea, după care așteptați până când se va scurge tot zerul din compoziția ei.

2.Transferați brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Adăugați ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și grișul. Amestecați foarte bine. Lăsați aluatul să se „odihnească” pe parcursul a 5-10 minute.

3.Luați o farfurie plată mare. Puneți aluatul pe ea și răspândiți-l uniform. Trebuie să obțineți un blat cu grosimea de 1.5-2 cm.

4.Clocotiți apă într-o cratiță și sărați-o puțin. Divizați blatul în bucățele cu lingura și scufundați-le în apa fierbinte.

5.După ce apa va începe iar să clocotească, fierbeți colțunașii pe parcursul a încă 1-1.5 minute. Apoi scoateți-i cu spumiera din apă, puneți-i pe o farfurie și ungeți-i cu unt. Serviți-i cu multă plăcere!

Puteți să serviți colțunașii „leneși” cu smântână fermentată, înlocuind untul. Dacă vă plac colțunașii sărați, pur și simplu înlocuiți zahărul cu sare. Încercați ambele variante! Sunt într-adevăr delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!