Colțunașii cu vișine — nemaipomenit de suculenți, sățioși și savuroși!

Cei mai gustoși colțunași văratici sunt cei umpluți cu vișine! Ei sunt suculenți, sățioși și delicioși. Modul lor de preparare nu se deosebește prea mult de cele ale altor tipuri de colțunași. Rețeta noastră se diferențiază prin faptul că colțunașii cu vișine sunt presărați cu zahăr pudră. Ei pot fi pregătiți atât cu vișine proaspete (în timpul verii), cât și cu cele congelate (în alte anotimpuri), dezghețându-le în prealabil.

Cunoaștem mai multe rețete de aluat pentru colțunași, iar astăzi o vom descrie pe cea mai gustoasă și mai ieftină dintre ele.

O colecție din 7 rețete de bază de aluat!

INTRODUCERE:

-300 g de vișine;

-300 ml de apă;

-5 g de sare;

-un pahar de zahăr (200 g);

-2 pahare de făină (300 g);

-zahăr pudră — pentru servit;

-smântână fermentată — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați vișinele sub jetul de apă rece.

2.Apoi înmuiați-le într-un bol cu apă, în care ați dizolvat o lingură de sare. Aceasta nu va influența gustul fructelor, însă va elimina eventualii viermișori din ele (aceștia se vor ridica la suprafața apei). Limpeziți vișinele după această etapă.

3.Scoateți sâmburii lor și presărați-le cu zahăr. Puneți-le deoparte până își vor elibera sucul.

4.Cât timp vișinele se odihnesc, pregătiți aluatul: adăugați praful de sare în apa călduță și amestecați până la dizolvarea ei completă. Adăugați făina și frământați un aluat nelipicios.

5.Întindeți aluatul într-o foaie subțire și, folosind un pahar, decupați cerculețe din el.

6.Așezați vișinele în mijlocul fiecărui cerculeț de aluat, după care lipiți-i foarte bine marginile, acoperind umplutura.

7.Fierbeți colțunașii, punându-i în 2 litri de apă clocotindă. Preparați-i pe foc moderat, pe parcursul a 7-10 minute.

8.Scoateți-i din apă cu ajutorul unei spumiere și transferați-i pe o farfurie. Presărați-i cu zahăr pudră sau dregeți-i cu smântână fermentată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!